Boli

# vaccin anticovid #efecte secundare vaccin

Dr. Mihai Craiu, despre efectele secundare ale vaccinului anti-Covid: "Ar putea aparea dupa a doua doza"

Campania de vaccinare impotriva COVID-19 a inceput si in Romania pe 27 decembrie. In prima etapa, vor fi vaccinate cadrele medicale, urmand categoriile de risc, apoi restul populatie. Pana acum, nu au fost raportate efecte secundare grave la persoanele vaccinate. 

Medicul Mihai Craiu sustine insa ca efectele secundare posibile, ar putea sa apara dupa cea de-a doua doza.

“Printre cele mai comune efecte secundare sunt durerea de cap, durerea la locul injectarii, febra, oboseala sau dureri musculare si dureri articulare. Cei mai multi oameni au avut aceste efecte secundare, mai agresive, dupa cea de-a doua doza”, a declarat dr. Mihai Craiu, potrivit Mediafax.

Vaccinul nu poate fi administrat minorilor sub 16 ani 

Varsta minima pentru administrarea vaccinului anti-Covid este 16 ani, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu. Acesta a precizat ca nu exista studii pentru eficienta vaccinului de Pfizer/BioNTech la minorii sub 16 ani. 

“Nu au fost finalizate inca studiile destinate unor grupe de varsta mai mici. Au inceput studii si pe tineri cu varste intre 12 si 16 ani. Se estimeaza ca undeva in primul trimestru al anului viitor o sa existe rezultate care sa fie prezentate autoritatilor pentru evaluare si aprobare. In momentul in care ne va veni randul fiecaruia dintre noi, in functie de prioritatea prin profesia pe care o aveam, sa reflectam si sa acceptam ca trebuie sa ne vaccinam. Numai asa o sa putem sa ii protejam si pe ei pana cand va veni randul si unui vaccin pediatric”, a mai precizat cunosctul medic pediatru.

Dr. Marinescu: ”Nu am niciun simptom nici macar la 24 de ore dupa vaccin”

Medicul Adrian Marinescu, care s-a numarat printre primele persoane din Romania vaccinate anti-Covid, a marturisit ca nu a resimtit niciun efect secundar dupa vaccinare. 

"Din fericire, nu au existat (reactii adverse - n.r.). Cei mai multi nu au avut nici acea jena la locul de injectare. Asta inseamna, pe de o parte, ca asistentele care au facut vaccinul au avut mana de aur, si nu au existat aceste probleme, dar se stie si ca reactiile adverse sunt foarte rare. Totul s-a desfasurat fara probleme si va pot da si exemplul meu. A fost totul mai mult decat in regula, ma simt bine, nu am niciun simptom nici macar la 24 de ore dupa vaccin", a declarat dr. Adrian Marinescu, luni, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Si medicul Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat impotriva coronavirus in prima zi din campania de vaccinare. Acesta a spus ca vaccinul este extrem de bun si ca toti cei care inteleg ca boala nu este una usoara ar trebui sa si-l faca.

„Este extraordinar vaccinul. Nu a durut deloc. Fetele au mana usoara, sunt de la noi din Institut. Vreau sa le multumesc ca au facut treaba minunata in pandemie.  Vaccinul este superb, sunt niste gramajoare de grasime, si in mijloc are DNA. Celelalte celule fac treaba si se produce imunitatea”, a declarat Streinu Cercel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare