Boli

#coronavirus #vaccin

Trebuie sa mai faci vaccinul anti-Covid daca ai avut boala! Raspunsul medicului Beatrice Mahler

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului Marius Nasta, a explicat cum functioneaza vaccinul anti-Covid in cazul persoanelor care au facut deja boala. Aceasta a explicat ca si persoanele care au fost infectate ar trebui sa faca vaccinul la o luna dupa infectie. 

„Fiecare persoană care a trecut prin infecţie se poate vaccina la o lună din momentul în care a ieşit din perioada de izolare. Tot studiile clinice indică că primele trei luni după ce a trecut prin infecţie sunteţi protejat de anticorpii pe care i-a produs organismul. În acest moment, sunt date care indică preexistenţa anticorpilor şi la şase luni”, a afirmat managerul Institutului „Marius Nasta”.Dr. Mahler a spus că e recomandată vaccinarea „pentru a stimula ambele tipuri de imunitate pe care le are organismul”.

„Pe lângă anticorpi, mai vorbim şi despre imunitate celulară. Pregătim nişte celule care în momentul în care se vor întâlni cu virusul SARS-COV-2 peste câteva luni, ele trebuie să ştie că trebuie să producă anticorpi ca să intre în luptă cu acest virus atunci când el intră în organism”, a explicat medicul.

De asemenea, dr. Beatrice Mahler a explicat în ce condiţii te poţi reinfecta cu COVID-19.

„Avem o problemă cu definiţia reinfectării la nivel naţional. Sunt câteva cazuri de reinfectare, de regulă cu tulpini diferite de SARS-COV-2 la nivel mondial, dar aceste reinfectări au fost dovedite în laboratoarele medicale, nu prin real time PCR. Există o altă metodă mult mai sofisticată de diagnostic.La noi, reinfectarea este catalogată drept o repozitivare la persoane care au un test pozitiv în primele şase săptămâni după primul test şi cu simptomatologie similară. Putem vorbi despre o reinfectare doar în situaţia în care avem o tulpină nouă care nu a mai fost prezentă în această comunitate. Dacă tulpina din Marea Britanie ajunge şi în România, persoanele care au trecut prin boală ar putea să se reinfecteze”, a menţionat Beatrice Mahler.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare