Boli

#idei de cadouri #cadouri #sanatate

7 idei inedite de cadouri pentru sanatatea celor dragi

Sarbatorile de iarna aduc cu ele momente de bucurie si intalnire cu familia si persoanele apropiate, fie fata in fata, fie on-line. Bucuria revederii este de obicei completata de cadouri, iar cea mai mare bucurie este aceea de a oferi.

 

Am compilat o lista de cadouri inedite care vor imbunatati starea de sanatate si de bine a celor care vor primi cadoul. Sunt mai degraba servicii de sanatate si de wellness, iar daca ne uitam la beneficiile pe care le vor primi persoanele dragi pe termen lung, vom constata ca sanatatea si bunastarea celor din jur sunt mult mai importante decat obiectele.

1.   Carduri cadou pentru tratamente stomatologice si profilactice

Daca vrei sa oferi cuiva un zambet frumos (la propriu) poti oferi un card cadou pentru tratament profesional de albire a dintilor la clinica stomatologica DentalMed Luxury din Bucuresti.

O alta optiune este un card cadou One Day Dental Checkup, care cuprinde un set de consultatii cu o echipa de medici dentisti specializati, impreuna cu toate investigatiile necesare si planul de tratament pentru tratarea parodontozei, realizarea implanturilor dentare sau a altor interventii stomatologice necesare pacientului. Atat consultatia, precum si investigatiile se realizeaza in cadrul clinicii si se finalizeaza in aceeasi zi cu prezentarea planului de tratament personalizat. Este un cadou care va fi foarte apreciat de catre cei aflati in lupta cu timpul sau care nu sunt din Bucuresti.

Interventia pentru implant dentar se poate realiza si in cadrul unei singure sedinte, in cadrul serviciului One Stage Surgery oferit de clinica, un serviciu din ce in ce mai cautat in zona de stomatologie, pentru ca reduce mult timpul si neplacerile cauzate de o interventie de acest gen.

“Clinica DentalMed a dezvoltat un concept unic, One Stage Surgery, prin care reusim sa realizam cu succes operatii extreme de inserare a implanturilor, operatii parodontale, aditii si autotransplanturi de os, sinus lift surgery si extractii – toate in cadrul unei singure sedinte chirurgicale de tratament, atunci cand statusul pacientului permite aceasta abordare.” Dr. Dragos Popescu, medic implantolog si fondator al clinicii stomatologice DentalMed - centru de excelenta in implant dentar si tratament al parodontozei

Cardurile pot fi cumparate din magazinul online al clinicii, pot fi folosite timp de 1 an din momentul cumpararii, iar serviciile oferite au o reducere intre 20 - 55% fata de pretul platit in modul clasic.

2.   Abonament de preventie in sanatate pentru adulti si copii

Clinicile private din Romania ofera abonamente de sanatate care includ consultatii medicale regulate, cum ar fi cele de medicina generala, medicina interna, ginecologie sau urologie, analize medicale, serviciu de urgenta si consultanta medicala pentru alegerea serviciului de care ai putea avea nevoie. Am gasit aceste servicii la clinicile Medicover si Regina Maria.

3.   Masaj terapeutic si de relaxare

Clinicile de recuperare medicala si SPA-urile ofera carduri cadou sau sesiuni de masaj care pot fi cumparate si oferite unei persoane apropiate. Oferta este foarte diversificata, fiecare clinica si SPA venind cu avantajele proprii si preturi diferite in functie de pregatirea specialistilor care vor efectua masajul, de conditiile din clinica si de nivelul de personalizare al serviciilor la nevoile medicale ale clientului. De exemplu, clinica medicala Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ofera servicii premium de recuperare medicala si sportiva.

4.   Coaching nutritional

Este un cadou potrivit in special dupa perioada sarbatorilor, cand ospaturile se tin lant, iar pe mese sunt alimente mai vinovate sau mai inocente in privinta kilogramelor adaugate.

“Recomandarea noastra este sa alegeti o clinica unde consultanta nutritionala este asigurata de persoane cu adevarat  specializate in acest domeniu. Trebuie sa stiti ca, indiferent daca este vorba doar despre scadere in greutate sau cazuri mai complexe care includ o patologie, consultanta nutritionala nu poate fi efectuata fara a va fi solicitate analize specifice, fara a fi efectuata o evaluare a starii de sanatate, fara a fi determinata rata metabolismului de repaus si, evident, fara a beneficia de o analiza corporala cu bioimpedanta. Deci atentie! Orice dieta primiti via email sau Whatsapp si care nu cuprinde toate aceste etape de evaluare nu este o dieta personalizata. Si doar o dieta personalizata poate oferi rezultate pe termen lung." Dr. Adina Trandafir - Consilier nutritional la clinica Nutriscience.

Atentie insa cui oferiti acest cadou, unele persoane s-ar putea simti jignite daca vor fi “trimise” la nutritionist.

5.   Abonament la servicii care vand mancare sanatoasa

Mancarea sanatoasa este un cadou potrivit intotdeauna, mai ales pentru persoanele foarte ocupate, dar si pentru cele care vor sa fie mai atente cu dieta lor si care vor sa tranzitioneze de la un regim alimentar haotic la o dieta care le asigura toti nutrientii necesari fara infometare, si gustos in acelasi timp.

Servicii cum ar fi Foodkit ofera mancare gatita la sous-vid, un procedeu de gatire la temperatura scazuta pentru perioade mai lungi de timp, care pastreaza majoritatea nutrientilor din alimente si le ofera un gust special. O alta firma care livreaza mancare sanatoasa este Lifebox.

6.   Sedinte de coaching si psihoterapie

Coaching-ul si consilierea psihologica au fost privite mult timp ca tabuuri, insa in ultima perioada oamenii realizeaza din ce in ce mai mult ca asa cum mergem la medic pentru probleme fizice putem merge si pentru probleme emotionale sau pentru a depasi anumite blocaje pe plan personal si de business, prin intermediul coaching-ului.

Exista cateva clinici care ofera astfel de servicii, dar majoritatea psihoterapeutilor si coach-ilor lucreaza pe cont propriu. Alegeti cu atentie un astfel de specialist, verificand credentialele acestuia (studii, afilierea la o federatie sau asociatie profesionala, specializarea intr-un anumit tip de terapie, dar si aparitiile in media).

7.   Adopta un stup

Daca vrei sa ai propriul tau stup de care sa nu ai grija tu, poti adopta unul sau poate fi o idee inedita de cadou. Urban Bee iti ofera aceasta posibilitate, iar in schimbul unei sume vei avea un stup personalizat cu numele tau sau al celui caruia ii oferi cadoul si un pachet promotional care consta in 9 borcane de miere ecologica de diferite sortimente, printre care unele mai exotice, cum ar fi: miere crema cu scortisoara, miere cu catina, miere cu capsuni si miere cu cacao.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare