Boli

# ziua mondiala a inimii #inima #sanatate

De Ziua Inimii invata cum sa ai grija de inima ta

De Ziua Mondiala a Inimii, care din anul 2000 este marcata pe 29 septembrie, Conf. Univ. Corina Zugravu, medic primar in igiena alimentatiei si nutritie, membru in Comitetul Consultativ in Nutritie Herbalife, ne impartaseste 4 reguli simple pentru a ne bucura de o inima sanatoasa:

1. Fa miscare in fiecare zi, indiferent cat si cand. Gimnastica de inviorare, mersul pe jos cate 20 de minute zilnic in cursul saptamanii, inotul, mersul pe bicicleta timp de 1 ora in week-end, urcatul sau coboratul pe scari in loc de a lua liftul sau orice tip de miscare sau sport iti place, vor face diferenta!

2. Verifica-ti regulat colesterolul, o valoare prea mare poate avea efecte negative pentru aparatul cardio vascular. Pentru a evita un nivel ridicat al colesterolului este important ca, pe langa un stil de viata activ, sa alegi o dieta echilibrata. Herbalife Nutrition a creat Beta heart®, produs ce contine ingredientul cheie OatWell™ beta-glucan din ovaz (fibre solubile care apar natural in cereale) – despre care s-a demonstrat ca poate contribui la scaderea sau mentinerea nivelul de colesterol* in parametri optimi. Sunt suficiente doar 3g de beta-glucani din ovaz pentru a obtine efecte benefice asupra colesterolului. Se prepara foarte usor, cu apa, suc de fructe sau il poti adauga in shake-ul preferat. Are doar 25kcal pe portie, 3g de fibre si 3g de beta-glucani. Nu contine zaharuri sau indulcitori artificiali.

3. Mananca sanatos, inima iti va multumi. Poti alege intre mese gustari sanatoase care furnizeaza grasimi mono si polisaturate, precum nucile si maslinele. Fa o schimbare atunci cand prepari alimentele! Posarea, prepararea la gratar, la aburi si fierberea alimentelor te ajuta sa nu consumi grasimi nesanatoase. Creste-ti aportul de fibre folosind surse precum ovazul, orezul brun, fructele si legumele. O alimentatie sanatoasa inseamna si o inima fericita!

4. Nu uita de acizii grasi Omega 3, prezenta lor in dieta este asociata cu o inima sanatoasa si functionala pana tarziu in viata. Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi sanatoase, cu beneficii dovedite asupra inimii tale, care se regasesc in pestele gras, precum somonul, dar si in anumite nuci si seminte. O alegere potrivita este si Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de peste Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care contine doi acizi grasi esentiali: EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inima, vedere si creier. De asemenea, EPA si DHA contribuie la functia normala a inimii, cat si la mentinerea concentratiei normale de trigliceride in sange si a tensiunii arteriale normale. Toate ingredientele din Herbalifeline® Max sunt incapsulate intr-o capsula de gel vegetarian.

In cadrul acestei noi editii a Zilei Mondiale a Inimii, World Heart Federation ne lanseaza o invitatie: sa facem o promisiune familiilor noastre de a gati si de a manca mai sanatos, o promisiune copiilor nostri de a-i ajuta sa faca mai multa miscare si sa fie mai activi. Prin mici schimbari in obiceiurile alimentare si de stil de viata, ne putem reduce riscul de boli de inima si accident vascular cerebral si ne putem imbunatati calitatea vietii, oferind totodata un exemplu valoros pentru urmatoarele generatii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare