Boli

#cum scapi de balonare #motive balonare #balonare

De ce te balonezi si cum poti scapa de aceasta problema

Balonarea este o problema cu care se confrunta destul de multi oameni. Aceasta poate fi cauzata de mai multi factori, inclusiv de tipul de alimente consumate, viteza cu care mananci, modul in care mesteci sau starea ta emotionala. 

Sfaturi pentru a evita balonarea:

Mesteca bine alimentele. Mestecarea adecvata ajuta la descompunerea alimentelor in bucati mai mici, facilitand procesul de digestie. Astfel se reduce riscul de acumulare de gaze.

Evita inghititurile de aer. Acestea pot contribui la balonare. Mananca mai incet si evita sa vorbesti in timp ce mesteci.

Atentie la alimentele care cauzeaza balonare: fasolea, varza, broccoli, conopida, ceapa, prazul, mazarea, lactatele, bauturile carbogazoase si alimentele grase.

Alege sa mananci portii mai mici. Cantitatile mari de alimente pot suprasolicita sistemul digestiv, ducand la balonare.

Ai grija si la intolerantele alimentare. Exista persoane care pot dezvolta intolerante alimentare la ingrediente precum lactoza sau glutenul.

Bea apa intre mese. Apa intre mese poate ajuta  la mentinerea hidratarii. Este de evitat insa sa bei prea multa apa in timpul mesei deoarece acest lucru poate dilua sucul gastric si incetini procesul digestiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare