Sfaturi pentru a evita balonarea:
Mesteca bine alimentele. Mestecarea adecvata ajuta la descompunerea alimentelor in bucati mai mici, facilitand procesul de digestie. Astfel se reduce riscul de acumulare de gaze.
Evita inghititurile de aer. Acestea pot contribui la balonare. Mananca mai incet si evita sa vorbesti in timp ce mesteci.
Atentie la alimentele care cauzeaza balonare: fasolea, varza, broccoli, conopida, ceapa, prazul, mazarea, lactatele, bauturile carbogazoase si alimentele grase.
Alege sa mananci portii mai mici. Cantitatile mari de alimente pot suprasolicita sistemul digestiv, ducand la balonare.
Ai grija si la intolerantele alimentare. Exista persoane care pot dezvolta intolerante alimentare la ingrediente precum lactoza sau glutenul.
Bea apa intre mese. Apa intre mese poate ajuta la mentinerea hidratarii. Este de evitat insa sa bei prea multa apa in timpul mesei deoarece acest lucru poate dilua sucul gastric si incetini procesul digestiv.