Boli

#sticla de plastic #apa #pericole

Bei apa imbuteliata in sticle de plastic? La ce pericole te supui

Studiile recente arata ca apa imbuteliata vanduta in magazine poate contine pana la 100 de ori mai multe bucati de plastic decat se estimase in trecut. Sunt nanoparticule atat de mici incat nu pot fi observate la microscop. 

Nanopasticele sunt de dimensiune cu pana la 1000 de ori latimea medie a unui fir de par uman. Ele pot migra prin tesuturile tractului digestiv sau ale plamanilor in fluxul sanguin, distribuind substante chimice sintetice potential daunatoare in tot corpul si in celule, spun expertii.

Un litru de apa - echivalentul a doua ape imbuteliate de dimensiuni standard  contine in medie 240 000 de particule de plastic din sapte tipuri de plastic. 90% dintre acestea au fost  identificate ca fiind nanoplastice, iar restul microplastice, potrivit noului studiu.

Expertii spun ca nanoplasticele reprezinta cel mai ingrijorator tip de poluare cu plastic pentru sanatatea umana. Particulele minuscule pot invada celulele individuale si tesuturile din organele principale, putand intrerupe procesele celulare si depozita substante chimice care perturba sistemul endocrin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare