Boli

#inima #canicula #protejare inima #sanatate inima #zile caniculare

Cum sa-ti protejezi sanatatea inimii in zilele caniculare

Canicula poate reprezenta o adevarata problema pentru persoanele care sufera de afectiuni ale inimii, cum ar fi fibrilatia atriala, aritmia sau bataile neregulate. Din cauza caldurii extreme, inima este mai solicitata, ceea ce poate produce diferite probleme de sanatate. Iata cateva ponturi care iti pot fi de folos si te pot ajuta sa treci cu bine peste o vara caniculara!


1. Evita exercitiile in aer liber

Pentru unii oameni, exercitiile fizice reprezinta principala cauza a declansarii aritmiei. Exercitiile efectuate in aer liber (cand temperatura este ridicata) pot fi extenuante atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, motiv pentru care pot fi considerate declansatori ai fibrilatiei atriale.

Atunci cand suferi de fibrillatie atriala, exercitiile fizice pot fi periculoase, indiferent de anotimp, insa pot fi mult mai riscante in zilele cu temperaturi ridicate. Asadar, este indicat sa nu faci exercitii fizice in timpul verii, pentru a-ti proteja inima.


2. Consuma cat mai multe lichide

Deshidratarea, cunoscuta ca declansator pentru fibrilatia atriala, este, de asemenea, un declansator si pentru accidentul vascular cerebral. Intr-un studiu realizat in 2011, s-a constatat ca din 2.591 de pacienti internati din cauza unui accident vascular cerbral, 62% dintre acestia erau deshidratati in momentul internarii.

Pentru a evita aritmiile cauzate de caldura, este important sa consumi cat mai multe lichide, chiar si atunci cand nu-ti este sete. Nu pleca niciodata din casa fara sa iti iei sticla de apa in geanta!


3. Nu iesi din casa cand este foarte cald

Chiar daca te hidrateazi pentru a-ti proteja sanatatea, inima ta va fi mult mai solicitata daca temperaturile sunt extrem de ridicate. Din acest motiv, riscul de fibrilatia atriala si chiar de insuficienta cardiaca congestiva este mult mai mare.

Pe langa accidentele vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca congestiva este o alta complicatie comuna a fibrilatiei atriale. Astfel, in zilele caniculare, este indicat sa eviti pe cat posibil sa stai in soare si sa ramai "la adapost" in casa.


4. Poarta haine lejere

Pe timpul verii, este important sa iti mentii temperatura corpului la un nivel constant. Temperatura ridicata a corpului impreuna cu deshidratarea pot produce epuizare sau un accident vascular cerebral.

Simptomele acestor afectiuni sunt ametelile, greata, transpiratia, durerile de cap sau bataile rapide ale inimii. Riscul de a dezvolta aceste afectiuni este mult mai crescut daca suferi de fibrilatie atriala.

Daca este neaparat nevoie sa iesi afara din casa cand temperaturile sunt ridicate, este recomandat sa porti haine lejere si sa eviti orele "fierbinti" ale zilei. Hainele lejere si deschise la culoare vor atrage mai putin soarele.


5. Evita cafeaua si alcoolul

Pentru unii oamenii, cafeaua si alcoolul pot fi declansatori pentru un atac cerebral. De asemenea, aceste alimente contribuie la deshidratare, deoarece sunt diuretice, motiv pentru care vei urina mai des.

Mai mult decat atat, alcoolul dilata vasele de sange, ceea ce poate duce la scaderea tensiunii arteriale. De asemenea, cafeina poate creste riscul de a dezvolta aritmie, deoarece stimuleaza si accelereaza bataile inimii.

Sursa foto: expertbeacon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului