Boli

#accidentari # fracturi #accidente iarna #boli sezonul rece

Cum sa eviti accidentarile de iarna

Pentru ca iarna, in adevaratul sens al cuvantului a reusit sa ajunga cu intarziere este necesar sa iei cateva masuri de prevenire a accidentelor specifice perioadei. Gheata, pantofii nepotriviti si o structura osoasa slabita reprezinta factori care, in combinatie, vor duce cu siguranta la luxatii si fracturi. Iata cateva sfaturi prin care te poti proteja impotriva accidentelor de iarna.

Cauta zapada


Atunci cand o mare parte din drum este acoperita de gheata, incearca sa mergi doar pe portiunile cu zapada sau pe zonele in care gheata este strivita. Daca totusi nu ai aceste optiuni, singura varianta este sa mergi pe langa un gard de care te poti sprijini pentru a nu iti pierde echilibrul si pentru a reuse sa ramai in picioare.
 

Alege incaltarile potrivite


Atunci cand afara totul este inghetat evita incaltarile cu toc si opteaza pentru o perete de ghete cu talpa anti derapanta. In acest sens achizitioneaza o pereche de ghete a caror talpa este moale (din cauciuc, nu plastic). De asemenea, talpa trebuie sa aiba un model mai complex, astfel incat sa nu fie ca o patina care nu va face decat sa amplifice probabilitatea de alunecare.
 

Opteaza pentru o alimentatie baza pe calciu


In aceasta perioada de iarna consuma foarte multe fructe si legume (pentru ca au vitamina C si te protejeaza impotriva virozelor), dar si foarte multe lactate. Acestea contin calciu si iti intaresc masa osoasa, protejandu-te de fracturi si luxatii.

Dincolo de o alimentatie potrivita este recomandat sa iei suplimente alimentare de calciu, mai ales daca ai trecut de 45 de ani. Ia zilnic una sau doua pastile de calciu,pentru ca structura ta osoasa sa fie in cea mai buna forma.
 

Nu uita de vitamina D


Vitamina D este esentiala atunci cand iei suplimente pe baza de calciu. Cele doua elemente nu functioneaza daca nu sunt luate impreuna, astfel ca daca vei lua calciu ca atare, fara vitamina D, tratamentul nu va avea niciun efect. In mod natural vitamina D se ia de la soare, dar cum intre noi si soare exista in aceasta perioada mai multe bariere, nu iti ramane decat varianta suplimentelor naturale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare