Boli

#durere #boli femei #analgezice

Femeile simt durerea mult mai intens decat barbatii

Atunci cand se imbolnavesc, femeile simt durerea mult mai intens decat barbatii . Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori.

Potrivit acestora, femeile care au participat la studiu au declarat ca durerile pe care le resimt sunt foarte puternice, comparativ cu cele resimtite de barbati, in cazul acelorasi afectiuni. Femeile care au participat la studiu sufereau de diabet, artrita si diverse infectii pulmonare.

Acest studiu este unul dintre cele mai ample realizate pentru a examina diferentele dintre sexe privind perceptia asupra durerii. Durerea este insa un eveniment personal si este interpretata subiectiv, astfel ca cercetatorii nu sunt pot sti sigur daca femeile intradevar simt durerea mult mai profund decat barbatii.
 

Starea generala influenteaza modul de perceptie al durerii


Numerosi factori, printre care starea generala sau medicamentele administrate, influenteaza modul in care percepem durerea. De asemenea, hormonii, ereditatea si anumiti factori psihologici isi pun amprenta asupra modului in care percepem durerea.

"Indiferent care este motivul, este foarte important sa fim atenti la discrepantele de durere dintre femei si barbati si sa studiem problema in profunzime", a declarat Linda Liu, unul dintre cercetatorii de la Universitatea Stanford .

Cercetatorii au descoperit ca femeile simt mai mult disconfort atunci cand sufera de o anumita afectiune, de la artrita pana la probleme digestive . La studiu au participat peste 11 mii de persoane, iar cercetatorii au observat ca femeile sufereau dureri mult mai intense si mai frecvente decat barbatii.

Pe langa administrarea medicamentelor obisnuite, participantii la studiu trebuiau sa indice pe o scara de la 1 la 10 cat de intense erau durerile pe care le resimteau. In urma studiului, femeile indicau dureri mult mai intense decat barbatii. De altfel, barbatii nu au indicat dureri intense la nicio categorie.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca diferentele dintre sexe sunt mult mai vizibile in ceea ce priveste circulatia sangelui, artrita, afectiunile respiratorii si digestive.

De asemenea, femeile si barbatii se deosebesc si in privinta sistemului osos si muscular. Femeile se confrunta mult mai des cu probleme nazale, dureri de spate si de articularii si cu hipertensiune.
 

Barbatii nu vor sa recunoasca ca simt durerea


Studii anterioare arata ca diferentele dintre sexe sunt datorate nivelul de hormoni estrogeni in randul femeilor. Aceste hormoni intervin in functionarea receptorilor durerii, care ajuta femeile sa simta mai putina durere atunci cand nu sunt la menstruatie .

Unii specialisti sunt de parere ca barbatii simt mai multa presiune din partea societatii si nu isi arata emotiile. Barbatii nu vor sa admita in public ca se simt rau sau ca sufera.

De altfel, cercetatorii cred ca femeile si barbatii simt aceeasi durere, insa doar femeile o recunosc. Femeile tind sa acumuleze durerea pentru o perioada mai mare de timp, iar atunci cand ajung la cabinetul medical sa perceapa ca durerea de care sufera este extrem de severa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare