Boli

#donatori #donatori universali #donare sange #donatori de sange

Avantajele donatorilor de sange

Avantajele donatorilor de sange care doneaza in mod regulat sunt substantiale si numeroase. In plus, fata de salvarea unei vieti omenesti, timpul liber platit de la serviciu, si placerea de savura sucuri gratuite si sendvisuri dupa donarea de sange , exista si beneficiile fizice de a fi un donator de sange constant.

Daca donezi sange de mai multe ori pe an capeti o stare fizica mai buna decat cei care nu doneaza sange, si, mai mult, reduci riscul aparitiei mai multor boli grave .
 

Avantajele donatorilor de sange


Pe teritoriul Romaniei, donatorul de sange este incurajat sa faca acest gest caritabil prin recunoasterea lui si astfel, i se acordata o serie de drepturi si avantaje.


1 Conform Hotararii Guvernului nr. 1364 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea drepturilor si obligatiilor donatorilor de sange, orice persoana are dreptul de a primi materiale informative privind donarea de sange. Pe tot parcursul derularii procedurii de selectie ca donator de sange, persoana care participa la aceasta are dreptul sa primeasca explicatii privind scopul si rezultatele interviului, examenelor si testelor care i se efectueaza.

2 Orice donator are dreptul sa primeasca, la cerere, un buletin de analiza cu rezultatele testelor efectuate.

Citeste articolul  pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului