Boli

#somn #odihna #lapte #lavanda #lenjerie pat

Cum sa adormi mai usor

Seara, cand ajungi acasa, constientul tau este incatusat de griji si ganduri negre, iar somnul pare sa se instaleze tot mai greu? Ei bine, atunci este cazul sa iei cateva masuri care sa te ajute sa adormi mai repede si mai linistit.


Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a dormi mai adanc decat un bebelus.


Trage draperiile


Sursele de lumina de afara ( faruri ale masinilor, felinare etc) iti pot deranja somnul. Daca nu ai deja, achizitioneaza un set de draperii groase care sa impiedice chiar si cele mai puternice surse de lumina. In acest fel, daca ai somnul sensibil, lumina puternica este ultimul lucru pentru care trebuie sa iti faci griji.


Indeparteaza sursele de zgomot sau lumina


Scoate din priza boxele, televizorul si orice alte surse care au leduri. De asemenea, da telefonul pe modul silentios si indeparteaza-l de tine cu cel putin doi metri. Undele emise de aceste iti pot afecta sanatatea pe termen lung, dar si somnul din noptile respective.


Bea o cana cu lapte cald


Laptele contine un amino-acid numit triptofan, recunoscut pentru puterea sa de a instala starea de somnolenta .  Din acest motiv, ingredientul respectiv este utilizat si in fabricarea unor somnifere . O cana cu lapte cald, indulcit cu putina miere, consumat cu jumatate de ora inainte de ora la care vrei sa adormi va face minuni.


Fa o baie calda


O cada cu apa fierbinte in care ai pus doua cani cu sare grunjoasa te va relaxa foarte mult si te va ajuta sa te eliberezi de toate ganduril e negative. Astfel, somnul se va instala rapid daca dupa baie te bagi rapid in pat, la caldura.


Opteaza pentru o lenjerie fina


Bumbacul pur 100% este cel mai potrivit material pentru lenjeria de pat atunci cand vrei sa te cufunzi intr-un somn adanc. Bumbacul te invaluie si  iti lasa o senzatie foarte placuta pe piele. Fereste-te de lenjeriile cu material creponat sau cele din panza care iti zgarie pielea pentru ca risti sa ai un somn agitat tocmai din cauza lor.


Inmiresmeaza camera


Adauga doua picaturi de ulei de lavanda intr-o lampa de aromaterapie si lasa vaporii sa inmiresmeze camera. Lavanda este recunoscuta pentru efectele sale relaxante inca din timpuri stravechi, iar persoanele care folosesc terapii naturiste, pot confirma ca aceasta esenta face ceea ce promite.


Citeste o carte


Foarte multe persoane se plang de faptul ca atunci cand vor sa lectureze seara, sunt „furate” de somn. Daca acesta este exact somnul tau, incerarca sa citesti cateva pagini dintr-o carte oarecare. Cu cat vei incerca sa citesti mai mult, cu atat iti va fi mai somn.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare