Boli

#amenajare bucatarie #bucatarie

Bucataria: alege elemente din trendurile actuale pentru a-i da un vibe nou

Cu noul an in plina desfasurare, ne-am gandit sa selectam cateva dintre tendintele actuale in materie de decorare a casei, mai exact a bucatariei. Nu degeaba se spune ca aceasta este inima casei, asa ca un mic refresh, din cand in cand este, cu siguranta, binevenit.

Chiar daca nu ai de gand sa iti redecorezi toata bucataria anul acesta, sigur ai nevoie sa aduci macar o mica schimbare. Si, daca te vei folosi de elemente din trendurile actuale, satisfactia va fi cu atat mai mare. Trebuie sa recunoastem ca orice element nou adus in casa are puterea sa ne schimbe in bine starea de spirit. Asa ca, daca simti ca a venit timpul sa faci cateva transformari in bucatarie, iata care sunt tendintele din care te poti inspira.

Mixeaza stilurile

Nu a existat nicicand un timp mai bun pentru a amesteca stilurile, decat cel prezent. Exista acum pe piata atat de multe stiluri ce pot fi combinate, incat nici nu ti-ai putea inchipui ca rezultatul poate fi unul unitar.

De exemplu, stilul industrial poate fi foarte bine combinat cu cel traditional, atat timp cat alegi piesele potrivite. Poti avea pereti din caramida nefinisata ori din piatra decorativa, surse de iluminat in stil scandinav, o masca din lemn natural pentru centrala termica in condensare si o masa moderna de bucatarie cu scaune colorate. Atat timp cat alegi culori complementare, acest mix de stiluri poate aduce bucatariei tale acel vibe unic, pe care toata lumea si-l doreste.

In functie de mobilierul existent, poti alege doar sa schimbi corpurile de iluminat din bucatarie. Acest detaliu aparent minor are puterea de a schimba intreaga imagine de ansamblu. Daca vrei o schimbare mai mare, dar fara efortul unei renovari masive, poti apela la montarea unui tapet creat special pentru bucatarie. Acesta rezista la temperaturi ridicate si la aburi, iar acum gasesti pe piata modele pentru toate gusturile.

Foloseste culorile preferate

Cu siguranta ai vazut in ultimii ani zeci de modele de mobiler de bucatarie alb. Da, e o alegere inspirata si sigura, dar parca prea sigura. Daca aceasta a fost si decizia ta, iar acum te-ai cam plictisit de aspectul bucatariei, inseamna ca a venit momentul sa adaugi un plus de culoare.

Din fericire, asta nu inseamna sa schimbi cu totul mobila, ci poti opta pentru schimbarea usilor de la dulapuri. In functie de culoarea partilor fixe si, bineinteles, a preferintelor tale, poti opta pentru schimbarea usilor albe de la dulapuri cu unele in culoarea ta preferata sau chiar sa mixezi intre doua culori. Daca nu vrei o asemenea cheltuiala, o optiune mult mai accesibila este sa le vopsesti chiar tu. Gasesti la magazinele de profil vopsea pe baza de apa si, cu ajutorul unei pensule, ii poti ofei mobilierului tau un aspect nou.

O alta varianta de a aduce un plus de culoare in bucatarie este sa schimbi jaluzelele sau perdeaua veche cu un model nou, in culoarea ta preferata.

Alege continuarea blatului de bucatarie pe perete

In trecut, zona peretelui din spatele plitei ori a chiuvetei era, aproape obligatoriu, acoperita cu faianta. Ideea era una simpla: este rezistenta si poate fi curatata cu usurinta. Apoi a aparut moda panourilor de sticla uni sau imprimata cu diverse modele.

In prezent, designerii de interior ne propun sa extindem blatul de bucatarie pana sus, pe peretele mentionat anterior, pana la nivelul dulapurilor superioare. Aceasta varianta de a folosi acelasi material pentru ambele suprafete ofera bucatariei un aspect uniform si creeaza impresia unui spatiu mai amplu.

Chiar daca trendurile in amenajari se schimba cu o viteza ametitoare, exista in fiecare sezon cateva elemente cheie suficient de versatile pentru a fi de interes pentru mai mult timp. Acelea sunt, de regula, lucrurile in care merita sa investesti.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare