Boli

#crema gratuita #distribuire gratuita #crema sfp #crema protectie solara #cancer de piele #olanda

Crema de protectie solara, gratuita pentru toata populatia. Care este tara care a luat aceasta masura

O tara europeana a luat decizia de a oferi gratuit crema de protectie solara pentru toata populatia, ingrijorata de numarul tot mai mare de cancere de piele.

Este vorba despre Olanda. Aici, autoritatile, incearca sa combata nivelul record de cancere de piele. Guvernul olandez a anuntat ca, incepand din aceasta vara, crema de protectie solara va fi distribuita gratuit in scoli, universitati, la festivaluri, in parcuri precum si in locurile in care se practica activitatile sportive si in spatiile publice, in aer liber, din toata tara.

Prin aceasta initiativa autoritatile olandeze spera ca va transforma utilizarea cremei de protectie solara intr-un obicei comun.

Decizia a fost luata deoarece s-a raportat o crestere record a cazurilor de cancere de piele in ultimii ani, la nivelul Europei. In Germania, tara vecina cu Olanda, in 2021 s-au inregistrat cu 55% mai multe decese cauzate de cancerul de piele, comparativ cu 2021.

Specialistii in sanatate considera ca se vor face economii considerabile la nivelul serviciilor de asistenta medicala, prin utilizarea cremei cu factor de protectie solara, datorita scaderii ratei de cancer de piele. Prin comparatie, tratarea cancerelor este mult mai scumpa decat oferirea gratuita a cremelor de protectie solara.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului