Boli

#acizi grasi #omega 3 #acizi grasi omega 3

Ce sunt acizii grasi omega-3?

Acizii grasi Omega-3 sunt compusi chimici care reprezinta o parte esentiala a dietei zilnice. Acestia sunt clasificati in principal ca grasimi, dintre care cele saturate sunt cele "rele" si ar trebui limitate pentru a mentine, printre altele, o silueta sanatoasa. Cu toate acestea, acizii grasi omega-3 se numara printre cei nesaturati, care pot contribui chiar la modelarea siluetei de vis. Cu toate acestea, ei au un impact mult mai mare asupra sanatatii organismului.

Merita sa ne amintim, totusi, ca acizii grasi omega-3 pot fi impartiti in:

  • EPA (acidul eicosapentaenoic) - cel mai mare efect al sau poate fi observat in legatura cu sistemul nervos, care are nevoie de el pentru a functiona corect. In alimentatie, se gaseste in principal in peste.
  • ALA (acid alfa-linolenic) - cele mai bune surse ale acestui acid gras nesaturat sunt uleiurile precum cel de rapita, soia si seminte de in.
  • DHA (acid docosahexaenoic) - este un acid gras nesaturat care poate fi produs in cantitati mici in corpul uman de catre acidul linolenic. Sursele sale in alimente sunt pestele si algele.

Cu toate acestea, multe persoane, din diverse motive, nu reusesc sa furnizeze cantitati adecvate de acizi grasi omega-3 printr-o dieta echilibrata. Din acest motiv, merita sa se ajunga la un supliment alimentar valoros, cum ar fi ALLNURITION Omega 3 Strong (https://allnutrition.ro/ALLNUTRITION_Omega_3-opis34957.html).

De ce este important sa aveti grija de niveluri corecte de acizi grasi omega-3?

Acizii grasi omega-3 indeplinesc o serie de functii importante in organismul uman si prezinta proprietati semnificative de promovare a sanatatii. Nutritionistii si medicii pledeaza de cele mai multe ori pentru consumul corect al acestora din cauza:

  • Sustinerea sistemului nervos - si, prin urmare, a unor organe precum creierul sau ochii. Au un efect pozitiv asupra proceselor legate de memorare, gândire, intelegere etc. In plus, acizii grasi omega-3 pot reduce riscul de aparitie a bolii Alzheimer.
  • Sustinerea miocardului - multe persoane care au probleme cu functionarea inimii sau a intregului sistem cardiovascular sunt sfatuite sa foloseasca acizi grasi omega-3. Acestia au proprietati de subtiere a sângelui si previn formarea de cheaguri de sânge si congestia. De asemenea, acestia ajuta la reducerea colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun.
  • Au efecte anticancerigene - reducând sansele de cancer de sân, de prostata si de colon. Acest lucru se datoreaza faptului ca acizii grasi omega-3 au un efect de stimulare a functionarii sistemului imunitar.

Merita sa ne amintim, totusi, ca acizii grasi omega-3 nu sunt singurele componente dietetice pentru o buna sanatate si bunastare. Exista multi nutrienti valorosi care risca, de asemenea, sa fie deficitari din diverse motive. Din acest motiv, merita sa va faceti controale regulate si, daca este necesar, sa luati suplimentele corespunzatoare.

FOTO: allnutrition.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului