Boli

#cum sa supravietuiesti # canicula extrema #zile toride

Canicula extrema: 40 de grade la umbra. Cum sa supravietuiesti in zilele toride

Urmeaza zile de foc pentru Romania. Meteorologii au anuntat temperaturi de pana la 40 de grade la umbra.  Cand temperaturile urca la cote extreme in timpul verii, este esential sa iei masuri adecvate pentru a-ti proteja sanatatea si a-ti mentine confortul in zilele toride. Excesul de caldura poate fi periculos si poate pune presiune asupra organismului nostru. Cu toate acestea, prin adoptarea unor strategii adecvate, poti supravietui si chiar te poti bucura de vara, chiar si in conditii de canicula extrema. Iata cateva sfaturi practice pentru a face fata zilelor toride.

Hidratare adecvata

Pe timpul caniculei, este esential sa te hidratezi corect pentru a compensa pierderea de apa prin transpiratie. Bea apa in mod regulat si evita consumul de bauturi alcoolice sau cu continut ridicat de zahar, deoarece acestea pot accentua deshidratarea. Poti opta si pentru bauturi care contin electroliti pentru a reechilibra nivelul de saruri minerale din organism. Poti, de asemenea, sa consumi alimente bogate in apa, cum ar fi pepenele verde, castravetii sau salatele proaspete.

Ramai in interior in timpul orelor de varf

In timpul zilelor cu temperaturi extreme, cel mai bine este sa eviti expunerea prelungita la soare in intervalul orar 10:00 - 16:00, cand intensitatea razelor solare este cea mai puternica. Daca este posibil, petrece timpul in interiorul cladirilor bine racorite si foloseste ventilatoare sau aer conditionat pentru a reduce temperatura ambientala.

Imbraca-te corespunzator

Alege haine lejere, din materiale usoare si respirabile, cum ar fi bumbacul sau inul, care permit pielii sa respire. Evita culorile inchise, deoarece absorb caldura, si opteaza pentru culori deschise, care reflecta razele solare. Poti, de asemenea, sa porti palarii sau umbrele pentru a te proteja de razele directe ale soarelui.

Racoreste-ti corpul

Exista cateva metode eficiente pentru a-ti racori corpul in timpul caniculei. Poti face dusuri reci sau bai racoroase pentru a scadea temperatura corpului. De asemenea, poti folosi comprese reci pe incheieturile mainilor si a picioarelor sau pe ceafa pentru a raci rapid corpul. O alta optiune este sa utilizezi un pulverizator cu apa rece pentru a te racori instantaneu.

Aminteste-ti sa fii atent la semnele de deshidratare sau de supraincalzire a corpului si cere ajutor medical de urgenta daca apar simptome severe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare