Boli

#inima # afectiuni cardiace #boli de inima

Bolile de inima se citesc pe corpul tau: 5 indicii pretioase ca esti predispus la afectiuni cardiace

In Romania, la fiecare 30 de secunde o persoana moare de inima. Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la noi in tara, iar unul dintre motive este acela ca lumea nu acorda suficient de multa atentie semnelor care prevestesc aceste afectiuni periculoase. Cu cat reusesti sa depistezi mai devreme o boala a inimii, cu atat sansele de a gasi un tratament adecvat si eficient cresc. Insa pentru aceasta, trebuie sa stii ca indiciile timpurii ale afectiunilor inimii se citesc pe corp.

1. Ti se umfla picioarele

Senzatia de picioare umflate si de greutate apare atunci cand organismul tau retine apa in tesuturi, pe fondul unei insuficiente circulatorii. Din cauza acestei retentii hidrice, sangele este pompat cu dificultate spre inima, ceea ce poate duce la declansarea bolilor de inima.

2. Incepi sa chelesti

Calvitia la barbati poate fi un indiciu al bolilor cardiovasculare, deoarece demonstreaza ca sangele nu iriga in mod corespunzator foliculii, iar circulatia lui spre inima intampina dificultati. In general, barbatii care isi pierd parul de pe calota sunt predispusi la boli cardiace, cu atat mai mult cu cat au antecedente in familie.

3. Ai mici umflaturi pe maini

Mainile iti pot oferi indicii pretioase cu privire la sanatatea inimii tale. Daca ai mainile usor ingalbenite, cu mici umflaturi din loc in loc, este posibil sa te confrunti cu o boala cardiovasculara. Umflaturile, precum si culoarea galbuie a pielii, tradeaza un nivel ridicat de colesterol, care la randul lui obstructioneaza circulatia sangelui.

Umflaturi galbene pot aparea si pe pleoapa superioara ori in zona cearcanelor.

4. Unghiile capata nuante albastrui

Daca observi ca unghiile isi schimba culoarea din rozul obisnuit intr-un albastru sters, este semn ca suferi de o boala de inima, intrucat nu ajunge suficient sange oxigenat la nivel celular. In timp, si inima poate avea de suferit din cauza sangelui slab oxigenat.

5. Iti sangereaza gingiile

Sangerarea gingiilor este adesea ignorata, insa ar trebui sa stii ca ea indica o boala parodontala incipienta sau avansata. De asemenea, poate fi in indiciu al bolilor de inima, deoarece in cavitatea bucala se gasesc sute de tipuri de bacterii, care pot ajunge in artere, unde formeaza sedimente care pot bloca irigarea inimii.

Este bine sa stii ca daca prezinti doar unul dintre aceste semne timpurii ale bolilor de inima nu inseamna automat ca ai o astfel de afectiune, insa doua sau mai multe indicii iti arata ca esti predispus la boli cardiace.

Sursa foto: goredforwomen.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare