Boli

#sarbatori #epuizare #agresivitate #cumparaturi de sarbatori

Stresul cumparaturilor de sarbatori te transforma intr-o persoana agresiva si epuizata

Febra cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna te poate transforma intr-o persoana agresiva, dar in acelasi timp iti seaca tot nivelul de energie. Goana dupa cadourile pentru cei dragi, alergatura dupa alimentele necesare prepararii mancarurilor festive, dorinta de reinnoire a decoratiunilor pentru casa, aglomeratia din oras, toate acestea sunt motive suficient de bune pentru a-ti scoate la iveala latura mai putin placuta.

Sarbatorile, un motiv de stres si nervozitate

Conform afirmatiilor facute de Dr David Lewis, fondator al unei companii de consultanta si cercetare din Marea Britanie, Mindlab International, nu mai stim sa ne bucuram de sarbatorile de iarna, intrucat suntem prea stresati, prea grabiti si prea obositi.

Intr-un interviu pentru telegraph.co.uk, Lewis sustine ca in aceasta perioada a anului, lumea este atat de ocupata si de stresata, incat intr-un final ajunge sa-si arate latura agresiva. Stresul incepe inainte sa ajungi in magazin, odata cu traficul infernal, dar mai ales cu lipsa parcarilor.

Dupa ce pierzi minute bune incercand sa gasesti un spatiu liber pentru masina, deja esti iritat, iar la aceasta stare de nervozitate se adauga si alti factori care o amplifica: faptul ca toate magazinele sunt pline de cumparatori si inaintezi cu greu, faptul ca persoanele care merg in fata ta se deplaseaza prea lent, faptul ca nu gasesti cadourile sau lucrurile pe care le cauti etc.

Potrivit Dr Lewis, ceilalti cumparatori sunt priviti ca potentiali dusmani, mai ales daca la mijloc sunt reduceri consistente.

In momentele de nervozitate de la shoppingul pentru sarbatori, ritmul cardiac creste, transpiri, iar organismul tau produce o cantitate mai mare de cortizol, un hormon al stresului.

Nervozitatea te oboseste

Dupa o singura zi de shopping intr-o stare de nervozitate permanenta, te intorci acasa epuizat, iar in unele situatii poti ajunge sa fii deprimat. Motivul: intrucat ai facut cumparaturile pe ultima suta de metri, risti sa cumperi lucruri de care nu esti multumit pe deplin.

Din fericire, poti fenta oboseala cauzata de shoppingul de sarbatori, dar si stresul specific, daca iti iei cateva masuri de protectie. Incepe sa faci cumparaturile macar cu doua saptamani inainte de Craciun, cumpara cadouri online si pregateste-ti din timp o lista cu tot ce ai nevoie, pentru a sti exact ce magazine trebuie sa vizitezi.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului