Boli

# boala plamanului alb # boala misterioasa #medici #alerta #romania #spitale

Boala misterioasa care ii tine in alerta pe medici. A ajuns si in Romania

Medicii din intreaga lume sunt in alerta din cauza unei boli misteriose care se raspandeste in intreaga lume. Aceasta a aparut in China si este cunoscuta ca sindromul plamanilor albi.

Boala a ajuns si in Romania, iar medicii sunt in alerta deoarece spitalele sunt deja pline de oameni care au pneumonii, infectii respiratorii si rujeola. In plus, boala plamanului alb este foarte greu de depistat, dar si dificil de tratat.

Numarul de pacienti internati in spital cu pneumonii si infectii respiratorii in stare grava a crescut, in ultima saptamana, cu 40%. Spitalele din Romania abia mai fac fata numarului mare de pacienti. 

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Bals din Bucuresti, a vorbit despre boala plamanului alb, dar si despre situatia din spitalele din Romania.

"Ultimele saptamani am insemnat o crestere constanta. Aici vorbim nu doar de virusurile gripale, discutam de virusurile care se transmit pe cale respiratorie. Sunt inca si cazuri izolate de SARS-CoV-2 si este o crestere care presupune undeva la un numar de 200 de prezentari in fiecare zi la Matei Bals. Aici discutam si de copii si de adulti.

Dintre ei sunt si forme usoare, doar ca sunt si pacientii care se interneaza. Practic, la Matei Bals in momentul de fata toate locurile sunt ocupate.

Facem externari. In fiecare zi se intampla lucrul asta, dar eu presupun ca de acum incolo, in saptamanile care vin si mai ales la inceputul anului viitor, gripa va creste de asemenea foarte mult.

Vom avea practic infectiile respiratorii insemnand gripa, virusuri respiratorii si din pacate, asa cum stiti, avem si rujeola si avem si celelalte patologii care tin de bolile infectioase.

Ce a fost in China inseamna practic infectia cu Mycoplasma pneumoniae, o bacterie, bacteria tipica pe care noi o avem dintotdeauna. E adevarat ca sunt cazuri izolate si n-as putea spune ca in momentul de fata e o crestere. Nu. Sunt aceleasi cazuri asa cum le aveam si inainte. Deci nu e nimic misterios.

Sigur ca o monitorizare in raport cu toate aceste lucruri trebuie sa existe si intotdeauna ne gandim ca la un moment dat un virus sau o bacterie ar putea sa-si schimbe practic caracteristicile.", a declarat medicul Adrian Marinescu pentru Antena 3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului