Boli

#ibuprofen #medicamente #avertisment #coronavirus #antiinflamatoare

Anti-inflamatoarele pot agrava infectia cu temutul coronavirus! Ce spun autoritatile Franceze

Anti-inflamatoarele (ibuprofenul sau cortizonul), medicamente pe care le consuma multi romani la cea mai mica durere sau pentru scaderea febrei, pot afecta infectia cu temutul coronavirus. Anuntul a fost facut de autoritatile franceze dupa ce au constatat acest lucru in cazul mai unor pacienti.

Ministrul francez al Sanatatii, Olivier Veran, medic specialist neurolog, a scris, sambata, pe Twitter: "Cei care iau anti-inflamatorii (ibuprofen, cortizon…) trebuie sa stie ca acestea pot fi un factor agravant pentru infectie. In caz ca aveti febra, luati paracetamol. Daca deja urmati un tratament cu anti-inflamatorii, cereti sfatul medicului", potrivit theguardian.com.

Autoritatile au explicat ca aceste medicamente diminueaza sistemul imunitar, care nu mai are aceeasi putere pentru a lupta cu temutul virus. Acesta a adaugat ca, cel mai bine pacientii apeleaza la paracetamol care reduce frebra, dar si durerile, insa fara a scadea imunitate. Acesta din urma fiin dun antitermic si nu un anti-inflamator.

"Medicamentele anti-inflamatorii cresc riscul de complicatii atunci cand febra sau infectia sunt prezente", a declarat pentru un post de radio local (RTL), Jean-Louis Montastruc, directorul centrului farmaceutic din spitalul Toluse, intarind afirmatia lui Olivier Veran.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare