Boli

#ambrozie #alergie

Cum tinem sub control pacatoasa alergie la ambrozie

Primavara si vara reprezinta perioadele din an cu cel mai mare risc pentru alergii. Este sezonul in care plantele se afla in perioada maxima de polenizare, pulberea fina fiind cea care le creeaza multor persoane probleme respiratorii. Ambrozia este de departe planta cea mai temuta de cei sensibili.

Aproape 500.000 de romani sufera de alergia la ambrozie, arata datele Ministerului Sanatatii. Reactiile pe care alergia le produce sunt diverse, de la criza de astm, pana la simptome care seamana foarte mult cu cele ale unei raceli agresive. Poate fi tinuta sub control alergia la ambrozie? Da, daca respectam o serie de reguli.

Ambrozia este o buruiana, o planta care creste pe terenuri virane si care produce cantitati mari de polen, incepand de la jumatatea lunii iulie pana la sfarsitul lui septembrie. Polenul plantei este unul dintre cele mai toxice polenuri, intrucat contine o enzima care poate afecta integritatea mucoasei nazale si pe cea a cailor respiratorii in general.

Cum se manifesta alergia la ambrozie

Persoanele care sufera de alergie la ambrozie traiesc o adevarata drama in perioada de polenizare a plantei. Alergia se manifesta prin conjunctivita, nas infundat, respiratie dificila si chiar astm. Secretiile nazale sunt apoase, apare lacrimarea abundenta, dar si stranut si episoade de tuse. In cazuri mai grave poate aparea urticaria pe membre, pe fata si chiar soc anafilactic, cea mai severa reactie alergica, cu debut brusc, neasteptat, putand duce la deces.

Cum se trateaza alergia la ambrozie

In primul rand, trebuie eliminata cauza. Trebuie evitate pe cat posibil zonele unde se stie ca planta si-a facut aparitia. In plus, atunci cand persoana afectata iese din casa trebuie sa poarte masca de protectie, care sa blocheze patrunderea polenului in caile nazale.

Apoi, persoanele care sufera de alergie la ambrozie trebuie sa isi schimbe stilul de viata, trecand la unul sanatos. Acest lucru inseamna ca vor cauta sa manance cat mai sanatos, sa pratice sportul si, in acelasi timp, sa isi pastreze o gandire pozitiva, in felul acesta reusind sa isi mentina la cote ridicate sistemele de regenerare si autovindecare de care dispune organismul lor.

De foarte mare ajutor in tratarea alergiei la ambrozie este si cura cu ceaiuri din plante, AMEC-Antialergii. Marin Giurea, care a studiat ani de zile in laborator proprietatile plantelor, a realizat un amestec de plante care pot ajuta la trateaza in mod naturist alergia la ambrozie.

Este vorba despre un ceai care are in compozitie 12 plante medicinale, printre care se numara coada calului, coada soricelului, urzica vie, turita mare, cicoare si sulfina. Acest ceai, care este un supliment alimentar, sustine eliminarea toxinelor din sange, plantele avand rol depurativ, detoxifiant. Rinichii vor elimina toxinele prin transpiratie, dar si prin urina.

Se recomanda ca pe durata consumului de ceai AMEC sa se respecte cu strictete un regim alimentar. Mai exact, sa se elimine din alimentatie otetul, condimentele, sucurile acidulate, citricele, ciocolata, zaharul, grasimile in exces si afumaturile. De asemenea, trebuie redus consumul de sare si nu se va consuma deloc alcool.

Urmand cura cu ceai de plante si dieta recomandata, manifestarile determinate de alergia la ambrozie vor fi mult diminuate.

https://ro-ro.facebook.com/marin.giurea.338

https://www.facebook.com/CeaiuriAmec/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare