Boli

#reglare nivel zahar sange # nivel zahar sange #zahar sange

Alimentul care regleaza nivelul de zahar din sange. Trebuie sa-l consumi zilnic

 

Nutritionistii spun ca exista putine alimente care se pot lauda cu beneficii atat de diverse si puternice precum otetul de mere. Una dintre proprietatile sale important este capacitatea sa de a ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Cum functioneaza?

In primul rand e bine de stiut faptul ca otetul de mere este produs prin fermentarea zaharurilor din mere. Acest proces transforma zaharurile in acid acetic, componenta principala a otetului. Astfel, acidul acetic este responsabil pentru multe dintre beneficiile pentru sanatate asociate cu otetul de mere.

Unul dintre cele mai importante efecte ale otetului de mere este faptul ca are capacitatea de a imbunatati sensibilitatea la insulina si de a reduce nivelurile de zahar din sange dupa mese. Potrivit unor studii, consumul de otet de mere poate reduce nivelul de zahar din sange cu pana la 34% dupa consumul unei mese bogate in carbohidrati.

Cum se intampla acest lucru? Acidul acetic din otetul de mere poate incetini eliberarea de zahar din intestinul subtire in fluxul sanguin, oferind astfel organismului mai mult timp pentru a extrage zaharul din sange.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare