Boli

#febra hemoragica Crimeea-Congo #virus letal #alerta in europa #febra hemoragica #panica #medici

Alerta in Europa! Un virus letal provoaca panica si teroare printre medici! Cum se transmite si ce simptome are

Dupa pandemia de COVID-19 care a afectat intreaga lume, se contureaza o noua amenintare asupra omenirii. Specialistii in medicina atrag atentia asupra unui nou virus care poate face ravagii in intreaga lume si care se transmite foarte usor.  

 

Specialistii au emis un avertisment alarmant referitor la febra hemoragica Crimeea-Congo, o boala mortala cu o rata de deces de aproape 50% si cu un tratament extrem de dificil. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inclus aceasta boala pe lista maladiilor prioritare, iar specialistii atrag atentia asupra raspandirii sale prin intermediul capuselor si al contactului cu tesuturile animale.

Febra hemoragica, un pericol real

Febra hemoragica Crimeea-Congo (CCHF) este o afectiune virala devastatoare, caracterizata de simptome severe, sangerare si deces in aproximativ jumatate dintre cazuri. Boala este provocata de un virus si se raspandeste prin intermediul capuselor care traiesc pe animalele infectate si prin contactul cu tesuturile acestora. CCHF a fost inclusa de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pe lista bolilor "prioritare", semnalandu-se astfel importanta controlului si prevenirii acestei amenintari.

Raspandirea in Europa si amenintarea asupra Marii Britanii

Specialistii au avertizat ca exista o probabilitate foarte mare ca virusul CCHF sa ajunga in curand in Marea Britanie. Deja prezenta in Europa de Est si in Franta, aceasta boala se extinde rapid si reprezinta o amenintare reala pentru sanatatea publica. Capusele care transmit virusul pot fi gasite in regiuni cu animale infectate, iar calatorii neinformati si contactul cu tesuturile animalelor cresc riscul de contaminare.

Tratamentul dificil si masurile de prevenire

Una dintre provocarile majore in lupta impotriva CCHF este lipsa unui tratament eficient. Datorita caracterului sau complex, boala se dovedeste a fi greu de tratat si poate evolua rapid catre complicatii severe. Prin urmare, prevenirea si constientizarea sunt cu atat mai importante. Masurile de prevenire includ evitarea contactului cu capusele, protectia adecvata impotriva intepaturilor de capuse si evitarea consumului de carne cruda sau insuficient preparata.

Avertismentele specialistilor cu privire la febra hemoragica Crimeea-Congo sunt ingrijoratoare, subliniind seriozitatea si urgenta situatiei. Cu o rata de mortalitate de aproape 50% si un tratament dificil, CCHF reprezinta o amenintare reala pentru sanatatea publica. Este necesara o actiune prompta si coordonata pentru a preveni raspandirea bolii si a proteja comunitatile. Informarea corecta, masurile de prevenire si cercetarea in domeniul medical pot juca un rol crucial in controlarea acestei amenintari iminente.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare