Boli

#monitorizare diabet #copii cu diabet #diabet

30 de copii cu diabet de tip 1 beneficiaza gratuit de un dispozitiv care le monitorizeaza valorile glucozei in timp real

Trei asociatii de diabet colaboreaza pentru a oferi gratuit, pentru 30 de copii cu diabet de tip 1 din Romania, cea mai noua tehnologie de monitorizare continua a glucozei (CGM).

 

Monitorizarea continua a glucozei usureaza gestionarea diabetului pentru numerosii parinti ai copiilor cu diabet de tip 1, care monitorizeaza in mod obisnuit nivelul de glucoza al copilului prin intepaturi in degete.

Luna aceasta, trei asociatii de pacienti din Romania colaboreaza cu Deyan Kraft Medical pentru a oferi gratuit un sistem de monitorizare continua a glucozei (CGM) Dexcom ONE la 30 de copii cu diabet de tip 1.

Asociatiile de pacienti Sprijin pentru Diabet, ASCOTID si Da, si eu pot! ofera fiecare cate zece kituri de inceput cu o utilizare de 10 zile copiilor cu diabet, pentru a le permite acestora sa incerce gratuit sistemul

„Oferirea unui Starter Kit al unui sistem CGM precum Dexcom ONE poate schimba viata copiilor. Acesta face fiecare zi mai usoara, atat pentru parinte, cat si pentru copil, deoarece ofera o imagine completa a ceea ce se intampla cu nivelul de glucoza din organism, ceea ce ii ajuta pe parinti sa ia decizii de tratament mai bune. Suntem incantati sa lucram cu aceste organizatii de pacienti pentru a oferi Starter Kit-uri Dexcom pentru 30 de copii, astfel incat acestia sa poata realiza beneficiile acestei noi tehnologii, care le imbunatateste calitatea vietii.”, a declarat Radu Putere, CEO Deyan Kraft Medical, distribuitor oficial Dexcom ONE in Romania.

Sistemul de monitorizare a glicemiei utilizeaza un mic senzor si un transmitator portabil care poate fi purtat timp de pana la 10 zile, eliminand necesitatea intepaturilor dureroase in degete. Senzorul discret poate fi aplicat fie pe partea anterioara a bratului, fie pe abdomen sau pe partea superioara a feselor - pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani. Senzorul masoara nivelul de glucoza din lichidul interstitial, iar transmitatorul trimite o citire a nivelului de glucoza la fiecare 5 minute catre un smartphone  sau un receiver compatibil. Aplicatia arata care este nivelul actual al glucozei si incotro se indreapta tendintele, iar alertele personalizabile pot fi configurate pentru a va anunta daca atingeti pragurile de glucoza ridicata si scazuta.

Produsul, care a fost lansat pentru prima data la noi in tara anul trecut, imbunatateste deja viata multor persoane care traiesc in Romania. Una dintre aceste persoane este doamna Matyas, a carei fiica de 13 ani, Natalia, are diabet de tip 1: „Sistemul Dexcom ONE ne-a facut viata mai usoara. Folosim un receiver care ne arata ce se intampla cu nivelul de glucoza al Nataliei, astfel incat sa putem lua decizii de tratament in timp util. Ma simt mult mai linistita, deoarece diabetul ei este bine gestionat si nu mai trebuie sa o intep in deget de mai multe ori pe zi. Natalia poate sa isi verifice singura nivelurile pe receiver. Este foarte simplu."

Sistemul poate fi utilizat de copiii cu varsta de peste doi ani si poate fi folosit fie cu un telefon mobil compatibil, fie cu un receiver dedicat. Kitul de inceput contine un senzor si un transmitator care pot fi utilizate timp de pana la 10 zile. Parintii interesati sa primeasca gratuit un kit de inceput de 10 zile pentru copilul lor trebuie sa contacteze una dintre urmatoarele organizatii de pacienti: Sprijin pentru Diabet, ASCOTID sau Da, si eu pot!.

Dispozitivul de monitorizare este potrivit pentru toate persoanele cu diabet care utilizeaza insulina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare