Boli

#infectia urinara #bacteria E coli #afectiuni rinichi

Infectia urinara cu E coli

Infectiile urinare sunt des intalnite la femei, iar odata aparute, acestea au tendinta sa fie recurente. Barbatii de varsta a treia sunt si ei predispusi sa faca infectii urinare.

Infectia urinara cu bacilul E Coli este provocata de un germen care se gaseste, de regula, la nivelul tractului digestiv (intestin), de unde poate ajunge la nivelul tractului urinar, producand infectia.
 

Semne si simptome ale infectiei urinare cu E coli


In cazul infectiei urinare cu E Coli, simptomele apar, de regula, la nivelul tractului urinar inferior (cistitele, uretrite, prostatite, epididimite).

Simptomele infectiei urinare depind de organul atins. Cele mai frecvente simptome de infectie urinara sunt:
 

  • arsuri, dureri, mictiuni frecvente;
  • retentia urinei infectate ( in rinichi sau vezica);
  • febra.


Cauze ale infectiei urinare


Una din cele mai des intalnite cauze ale infectiei urinare este Escheria coli.

Escheria coli este un bacil care se gaseste de obicei la nivelul tractului digestiv, iar in anumite conditii (constipatie, greseli de igiena a actului defecatiei) poate ajunge la nivelul tractului urinar, provocand astfel infectia.

In cazul femeilor insarcinate, sarcina este un factor favorizant pentru infectiile urinare. Pentru ca au loc tot felul de modificari hormonale, iar cresterea volumului uterin exercita o presiune la nivelul vezicii urinare, este favorizata staza urinara si are loc o inmultire locala a bacteriilor.

Totodata, in cazul unei sarcini, tratamentul impotriva infectiei urinare devine mai dificil de realizat ( antibioticele prezinta risc pentru sarcina).
 

Cum se trateaza infectiile urinare cu E coli


Pentru a se stabili tratamentul potrivit in cazul unei infectii cu E coli, este nevoie ca mai intai sa existe un diagnostic corect. Acesta se pune in urma examenului citobacteriologic al urinei (E.C.B.U.).

Dupa analizele de laborator, medicul specialist va constata daca este nevoie de examene suplimentare, iar in aceasta ipoteza te poate trimite sa faci o ecografie abdomino-pelviana sau o urografie.

Daca ai de-a face cu o infectie urinara care nu este foarte grava, tratamentul dureaza maxim doua saptamani. Lucrurile se schimba atunci cand ai de-a face cu o infectie cronica, iar tratamentul se poate prelungi pe o perioada de pana la un an.

Tratamentul impotriva infectiei uinare cu E coli vizeaza tratarea unei eventuale cauze favorizante, iar in caz de infectie recidivanta se urmeaza o antibioterapie preventiva ( la fiecare 2-3 zile se iau antibiotice in cantitati mici).

S-a demonstrat stiintific ca merisorul este unul intre fructele de padure care ajuta in prevenirea si tratarea infectiilor tractului urinar. Acesta este unul dintre remediile naturiste cele mai sigure si are rezultate excelente in prevenirea infectiilor si ameliorarea simptomelor infectiilor tractului urinar.
 

Cum se previne infectia urinara cu E coli


Pentru a preveni infectia urinara cu bacilul E coli, este necesara o igiena stricta in zona perineala. Acestei conditii i se adauga si necesitatea de a consuma minim 1,5 litri de apa pe zi (pentru mentinerea functiei renale), dar si evitarea abuzului de analgezice (pot provoca leziuni renale).

Sursa foto:healthmeup.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare