Boli

#detoxifierea ficatului #ficat #sanatatea ficatului #alimentatie ficat

4 modalitati de a-ti intari ficatul

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe umane, avand in vedere ca el trebuie sa filtreze si sa elimine toxinele din organismul tau. Pentru a ajuta ficatul si pentru a-si usura munca, ar fi bine sa iei in calcul cateva sfaturi foarte simple.

Nu suprasolicita ficatul


Atunci cand consumi multe grasimi, multe alimente semipraparate, mult zahar, alcool etc., ficatul lucreaza cu mult peste capacitatea sa normala. Asadar, in conditiile in care tu nu menajezi ficatul, acesta se poate imbolnavi intr-un timp foarte scurt, iar tratamentele pot fi lungi si fara rezultate.

Cel mai bine este sa optezi pentru o dieta cat mai sanatoasa si naturala. Incearca sa mananci mai multe fructe si legume proaspete si sa bei multa apa sau ceaiuri naturale (fara zahar).
 

Bea multa apa cu lamaie


Din cand in cand, ficatul are nevoie de un ajutor in procesul de detoxifiere, iar in acest sens cel mai bun ingredient este lamaia. Acidul citric din lamaie incurajeaza ficatul sa stimuleze bila, astfel incat aceasta sa elimine, la randul sau, toate toxinele din organism.

Este recomandat sa bei zilnic cate 1 litru de apa in care adaugi zeama de la doua lamai si doua lingurite de miere. In afara de apa cu lamaie, nu uita sa bei multa apa plata si ceaiuri.

 

Ia suplimente pentru ficat


Curcuma sau papadia sunt doar cateva dintre ingredientele naturale care ajuta la curatarea ficatului si la stimularea activitatii acestuia. Poti consuma aceste elemente sub forma de ceai, suc sau medicamente concentrate de la plafar. Dupa un tratament de numai cateva saptamani, vei vedea ca te vei simti mult mai bine. Este foarte posibil insa ca pielea ta sa aiba mici probleme (eruptii si cosuri) in prima saptamana, datorita activitatii intense a ficatului care elimina toxinele.
 

Ia suplimente pe baza de minerale


Mineralele sunt esentiale pentru procesul de detoxifiere al ficatului. Poti opta pentru suplimente alimentare sau pentru alimente care contin calciu, magneziu, potasiu, sodiu, cupru, fier, seleniu, zinc, mangan si altele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare