Boli

#cearcane #ochi obositi #remedii cearcane

Cum sa reduci cearcanele

"O noapte grea?". Acesta este salutul cu care esti intampinat in ultima vreme de prieteni si colegi de serviciu? Cercanele te pot face sa arati extenuat chiar si dupa un somn odihnitor de 8 ore.

Dermatologi spun ca pacientii se plang adesea de cearcane si sunt dispusi sa incerce mai multe remedii pentru a le estompa. Cearcanele sunt o problema serioasa deoarece te vor face sa arati mai obosit si mai imbatranit.

Exista insa cateva modalitati prin care poti imbunatati aspectul pielii de sub ochi. Insa, inainte de toate, trebuie sa afli care este cauza.
 

Cauzele cearcanelor


Alergiile sezoniere, gripele, racelile sau infectiile sinusurilor sunt cateva dintre cele mai comune cauze ale cearcanelor. Pielea din jurul ochilor este foarte subtire si fina si este astfel influentata in mod direct de schimbarile din organism.

O cina tarzie bogata in alimente sarate sau plansul sunt alte cauze ale cearcanelor. Cauza este osmoza. Apa circula intotdeauna din zone ale organsmului in care sunt concentratii mici de sare catre cele cu continut mai mare.
 

Remedii simple pentru cearcane


Pentru a trata cearcanele este indicat sa incepi prin a trata cauza acestora. Daca suferi de diverse alergii este indicat sa incepi tratamentul de aici. In farmacii exista o serie de medicamente pe care le poti achizitiona fara prescriptie medicala si care sunt foarte eficiente.

O alta metoda prin care poti trata cearcanele este sa cureti orificiile nazale, care pot adaposti diversi alergeni.

Si pozitia de somn isi pune amprenta asupra aspectului tau. Ca sa eviti cearcanele incearca sa schimbi pozitia de somn. Datorita gravitatie, somnul pe o parte pe burta incurajeaza fluidele sa se adune in zona ochilor. Este astfel indicat sa schimbi pozitia si sa dormi pe spate.

Alte obiceiuri zilnice, precum frecarea excesiva a ochilor, culcarea fara demachiere sau excesul de alcool contribuie la aparitia cearcanelor. Fardurile de ochi sau alte produse cosmetice pot irita ochii, cauzand retentia de fluide, iar excesul de alcool duce la deshidratare. Toti acesti factori slabesc pielea delicata din jurul ochilor.
 

Masuri de preventie a cearcanelor


Cearcanele pot fi prevenite si tratate si fara proceduri chirurgicale. Anumite masuri pe care le adopti vor reda ochilor tai prospetimea si tineretea.

Pentru a preveni cearcanele este indicat sa renunti la fumat si sa folosesti intotdeauna creme cu factor de protectie solara pe care sa le aplici si in zona ochilor. Fumatul si expunerea la razele ultraviolete slabesc colagenul din piele si accelereaza imbatranirea prematura.

In fiecare seara, aplica o crema hidratanta pentru ochi. Nu trebuie sa aplici o cantitate mare, insa ai grija ca pielea din jurul ochilor sa fie bine hidratata.

De asemenea, poti discuta cu medicul dermatolog, care iti poate prescrie creme sau produse pe baza de acid retinoic, o forma de vitamina A. Acest acid ajuta la pervenirea ridurilor si la imbunatatirea calitatii pielii.

Compresele reci, feliile de castravete sau pliculetele reci de ceai sunt alte remedii pentru cearcane, pe care le poti folosi cu succes.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare