Boli

# aparat dentar invisalign #aparat dentar

3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a opta pentru un aparat dentar Invisalign

Ce este Invisalign?

Tratamentele ortodontice au evoluat tot mai mult de-a lungul timpului, iar din fericire aparatele dentare au capatat un aspect tot mai modern. Daca in urma cu cateva decenii puteai opta doar pentru aparatul dentar de tip metalic, ce contineau bracketi si arcuri, iata ca acum lucrurile sunt mai simple.

Aparatul dentar Invisalign este solutia optima de tratament ortodontic pentru cei care isi doresc eficienta in rezultate, elegant dar si confortabil. Pentru ca nu iese in evidenta, putem afirma ca este acel aparat dentar transparent care face diferenta, deoarece vei sti de existenta lui doar tu si medicul stomatolog.

Pe ce principiu functioneaza?

Ca si principiu de functionare, aparatul dentar invizibil nu difera cu mult fata de cel clasic, insa poti fi sigur ca nu vei intampina acelasi disconfort generat de arcurile metalice, elastice sau sarme.

Invisalign foloseste o serie de aliniere detasabile care iti aliniaza dintii gradual, fara metale aplicate pe dinti, pana cand se ajunge la pozitia dorita. In continuare se va aplica o presiune constanta, dar nu foarte puternica, pe dinti (mai ales daca detii vreun implant dentar), pentru a-i ghida in pozitia corecta si dorita.

Sistemul acestui aparat dentar invizibil utilizeaza gutiere (alignere) transparente, care vor fi purtate secvential. Dintii se vor aranja din pozitia initiala, neplacuta sau inestetica, in pozitia prognozata si proiectata de calculator, in etape. Fiecarei etape ii este corespunzatoare o gutiera, iar Invisalign poate avea de la sase aligneri, pana la opt gutiere. Fiecare pereche de alignere se poarta pana la 2 saptamani a cate 22 de ore pe zi, si se scot atunci cand e necesar sa mananci sau sa te speli pe dinti. Totul se face pas cu pas, pana cand se ajunge la pozitia dintilor dorita.

Gutierele sunt fabricate dintr-un material termoplastic care aplica o presiune pe dinti, astfel incat acestia sa se deplaseze pe directia dorita a planului de tratament.

Invisalign este un aparat dentar de ultima generatie, atat pentru copii cat si pentru adultii care sufera de malpozitii. Este de asemenea complet invizibil, nu va produce leziuni precum afta bucala si cu o forta controlata si constanta iti va alinia dintii conform planului de tratament cu ajutorul tehnologiei computerizate.

Cat dureaza tratamentul?

In general acest tip de tratament dureaza de la 9 la 15 luni, insa poate varia de la un caz la altul, in functie si de gravitatea cazului.

La finalul tratamentului se va recomanda purtarea unui retainer pentru o anumita perioada, care va ajuta la mentinerea si stabilizarea rezultatului tratamentului. Si astfel, poti continua sa te bucuri de un zambet minunat care sa dureze toata viata.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare