Boli

#unghii #manichiura #oja #melanom #aspect unghii #fungi unghii

3 lucruri pe care aspectul unghiilor tale le dezvaluie despre sanatatea ta

Unghiile tale nu reprezinta doar suportul perfect pentru o manichiura ori pedichiura ca la carte. Acestea pot dezvalui o bogatie de informatii despre tine, pornind de la atentia acordata igienei personale pana la starea ta de sanatate. Aspectul lor general te poate ajuta asadar sa descoperi in timp util posibile afectiuni pentru a le remedia inainte de a se agrava. Iata cateva informatii pretioase pe care le poti extrage din aspectul unghiilor tale!

1 Unghiile sunt fragile, se exfoliaza: manichiura excesiva

Constati ca unghiile tale sunt mai sensibile decat de obicei, ca se rup cu usurinta si ca se indoaie? De regula, aceste simptome tradeaza fie inaintarea in varsta, fie suprasolicitarea unghiilor.

Mai exact, in situatia in care iti faci mereu manichiura, recurgand eventual chiar si la materiale potential daunatoare pe termen lung (unghii false, spre exemplu), iar unghiile tale devin fragile, este momentul sa iei o pauza.

Renunta la manichiura timp de cateva saptamani si grabeste procesul de recuperare al unghiilor tale, suplimentandu-ti aportul de vitamina A, B si C.

2 Unghiile sunt galbene: posibila infectie fungica

Ingalbenirea unghiilor poate fi cauzata de factori multipli. Cel mai banal si usor de eliminat este folosirea lacurilor de unghii inchise la culoare care, odata indepartate, lasa o pojghita galbuie pe suprafata unghiilor.

La fel de bine, insa, ingalbenirea unghiilor poate trada o infectie fungica, fiind cauzata si de psoriazis ori de boala cunoscuta sub denumirea de sindromul unghiilor galbene. In oricare dintre aceste situatii, este important sa consulti un medic specialist.

3 Unghiile sunt brazdate de dungi negre: posibil melanom

In cazul in care remarci aparitia unor dungi verticale, inchise la culoare, care iti brazdeaza unghiile de sus pana jos, te-ai putea confrunta fie cu alunite, fie cu o forma rara de melanom malign (cancer). Asadar, de indata ce observi formarea acestor dungi negricioase, este recomandat sa ceri opinia unui medic dermatolog.

Sursa foto:care2.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare