Boli

#boli cardiace #odihna #tensiune arteriala #job stresant #inima stres

Un job stresant iti poate afecta grav sanatatea inimii

Desi toate lumea stie ca a lucra intr-un mediu stresant nu este tocmai placut, foarte putini realizeaza ce efecte negative poate avea acest tip de presiune asupra sanatatii fiecaruia. Un studiu publicat in revista "Psychosomatic Medicine" arata ca oamenii pe care stresul de la locul de munca ii arde pe interior au un risc crescut de a suferi de boli cardiace coronariene.

Cu cat stresul este mai mare, cu atat si riscul de a dezvolta afectiuni cardiace creste. Cercetatorii inca incearca sa afle cum si ce anume leaga cele doua actiuni si te sfatuiesc sa iei masuri de precautie si sa-ti protejezi sanatatea.

Stresul la locul de munca poate avea un impact puternic asupra inimii prin cresterea gradului de inflamatii din corp, ceea ce poate duce la formarea placilor in artere, la cresterea tensiunii arteriale si a batailor inimii. Iata cum iti poate afecta stresul de la locul de munca sanatatea inimii!

Orele peste program cresc riscul bolilor de inima

Daca programul tau incepe dimineata devreme si nu se termina decat dupa ce se lasa intunericul, ar trebui sa iei masuri. Un studiu recent a aratat ca riscul de a dezvolta boli caridiace coronariene este de doua ori mai mare in cazul persoanelor care muncesc 11 ore sau mai mult in fiecare zi, spre deosebire de cele care nu stau la locul de munca mai mult de opt ore.

Faptul ca stai la birou atatea ore pe zi poate fi unul dintre motivele pentru care poti suferi afectiuni cardiace, dar si alimentatia nesanatoasa poate influenta aparitia acestor boli.

Femeile sunt mai vulnerabile

Cercetarile au aratat ca femeile cu joburi stresante au un risc mai mare de a suferi de boli cardiovaculare, comparativ cu cele care nu sunt stresate la locul de munca. Pe langa faptul ca au foarte multe responsabilitati la locul de munca, femeile sunt nevoite sa se ocupe si de sarcinile familiale.

Astfel, ele se ocupa si de educatia copiilor ori isi ingrijesc parintii grav bolnavi. Toate aceste functii de raspundere afecteaza buna functionare a inimii. Defectul celor mai multor femei este ca nu cer ajutor pentru a efectua toate aceste sarcini, iar extenuarea fizica si psihica le afecteaza, in cele din urma, starea de sanatate.

Stresul la locul de munca ingrasa

Din cauza stresului la locul de munca, greutatea corporala poate avea de suferit. Din pricina kilogramelor in plus, acumulate intr-un timp rapid, poti ajunge la starea de obezitate. Este deja binecunoscut faptul ca, in cazul persoanelor obeze, riscul de a dezvolta boli cardiace coronariene este mai mare cu pana la sase ori decat in randul persoanelor care sunt normal ponderale.

Somajul poate afecta inima

Un studiu realizat la Universitatea Duke a aratat ca persoanele somere sau cele care si-au pierdut de prea multe ori locul de munca sunt mai predispuse sa sufere un atac de cord. Acest lucru poate fi provocat de stresul pricinuit de lipsa banilor pentru plata facturilor, ceea ce duce la insomnii. Intrucat corpul nu se poate recupera in timpul noptii, cand ar trebui sa doarma, creste si nivelul stresului si de aici apar problemele medicale.

Sursa foto: everydayhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare