Bebelusi

# aparatoare pat #pat bebelusi

Aparatoare pentru pat: Ghid de shopping pentru parinti

O aparatoare pat este conceputa pentru a mentine bebelusii in siguranta impotriva caderii din pat in timp ce dorm, facand mai usoara tranzitia de la patut la pat. Denumite si protectii de pat, ele creeaza siguranta unui patut, dar permit si invatarea primilor pasi ai independentei, permitand copiilor mici sa doarma in propriul pat fara riscul unei caderi nocturne.

Dar, sa alegi cea mai potrivita protectie pat pentru patul copilului, patul de o persoana sau patul dublu poate fi o sarcina provocatoare. Cu atat de multe dimensiuni si stiluri din care sa alegi, facand o optiune in cunostinta de cauza te vei asigura ca protectia patului copilului tau se potriveste perfect saltelei si este sigura in timpul somnului.

Pornim treptat in acest proces de cautare si iti spunem cum sa alegi cea mai buna aparatoare de pat pentru nopti linistite pentru toata familia.

Cand avem nevoie de o aparatoare de pat?

O aparatoare pat ofera in primul rand o protectie in timpul somnului copiilor, care obisnuiesc sa se miste si sa se intoarca in timp ce dorm. Este recomandata copiilor mici, in general cu varste cuprinse intre 18 luni si 6 ani. Pe masura ce bebelusul creste, trecerea de la un patut la un pat mult mai mare este inevitabila, iar pentru unii parinti, lipsa brusca a „barelor pentru patut” poate parea putin infricosatoare.

Copilul se poate ridica din pat in orice moment sau se poate rasturna din pat in timp ce doarme. Daca vei instala o protectie pat vei elimina din start aceste temeri, deoarece permite copiilor mici sa doarma in siguranta, fara riscul de a cadea din pat, oferindu-le astfel primii pasi catre un somn independent.

Desi varsta recomandata pentru a utiliza o protectie pat este de 18 luni pana la 5-6 ani, este posibil sa simti instinctiv cand copilul tau este gata sa progreseze de la un patut la un pat, cu aparatoare pat bebe montata, aceasta putand fi in jurul varstei recomandate.

Tipuri de aparatoare de pat

Cand vorbim despre aparatoare pat trebuie sa intelegem ca materialul este foarte important, ele putand fi din lemn, plasa sau plastic si vin intr-o gama larga de dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni ale paturilor. Acestea sunt, de asemenea, disponibile intr-o gama larga de culori pentru a se potrivi cu interioarele.

Iata caracteristicile acestora si la ce aspecte este bine sa te uiti:

  • O aparatoare de pat din lemn ofera un aspect contemporan in orice casa. Gama de culori sub care vine este variata, inclusiv gri, alb sau lemn natural, permitand sa se potriveasca cu dormitorului copilului. Aceasta aparatoare pat bebe este solida si robusta, este simplu de instalat si nu produce deteriorari de durata ale patului, sunt compatibile cu mai multe tipuri de paturi. Dezavantajul acestui tip de protectie este rigiditatea si duritatea lemnului, fiind nevoie deopotriva de protectii laterale moi pentru a evita loviturile.
  • Aparatoare de pat din plasa este realizata dintr-un cadru exterior metalic sau plastic, invelit intr-o plasa puternica si respirabila. O astfel de aparatoare pat este usoara, pliabila si potrivita pentru acasa sau pentru calatorii, fiind pliabila. Se poate fixa pe mai multe inaltimi si este extrem de usor de montat. Fiind un material foarte mola,e nu mai ai nevoie de protectii in cazul in care copilul de impinge cu capul in ea.
  • O protectie pat gonflabila cunoscuta si sub numele de bumper este usoara, economiseste spatiul de depozitare si devine ideala pentru a fi luata in vacante, pentru ca pur si simplu se impacheteaza usor. Principala lor calitate fiind ca sunt usor de montat si transportat. Designul subtire le face sa se potriveasca pur si simplu sub cearsaful de pat odata ce sunt umflate. Chiar daca este o optiune excelenta pentru calatorii, o aparatoare pat bebe gonflabila nu este o optiune buna permanent, deoarece se poate dezumfla in timp, ceea ce inseamna ca va trebui sa continui sa le umfli daca le vei folosi in fiecare seara.

Cum aleg cea mai buna aparatoare de pat?

Cu siguranta „cea mai buna protectie pat” este cea care se potriveste patului si nevoilor familiei tale. Intr-adevar, unele aparatori de pat sunt mai compatibile cu diferite stiluri de paturi decat altele, existand mai multe lucruri de luat in considerare atunci cand alegi o aparatoare pat pentru copii.

Dimensiunea saltelei este cel mai important factor de luat in considerare atunci cand alegi protectia potrivita pentru patul micutului tau. Daca ai o saltea groasa, vei avea nevoie de o aparatoare pat mai inalta, care asigura o inaltime mai mare deasupra saltelei. Daca ai o saltea lunga, vei avea nevoie de un model cu o lungime mai mare. Acest lucru va asigura respectarea in continuare a inaltimii si lungimii minime sigure pentru protectie pat.

In mod ideal, patul copilului ar trebui sa stea cu o parte pe perete pentru o securitate suplimentara. Apoi, va trebui sa cumperi doar o aparatoare pat pentru partea deschisa.

Modul in care vei folosi produsul poate influenta, de asemenea, tipul de protectie pat pe care il achizitionezi. Daca va trebui sa iei balustrada de pat in vacanta sau in casa bunicilor, poate doresti sa iei in considerare o aparatoare pat din plasa, care spre deosebire de cea din lemn, este mai usor de transportat. De asemenea, poate doresti sa te gandesti la mecanismul de pliere, aparatoarea din plasa se pliaza la un unghi de 90 de grade, ceea ce faciliteaza intrarea si coborarea copilului din pat.

In portofoliul Empria vei gasi o gama variata de protectii pentru pat, de la bariere separatoare si aparatori, de diverse dimensiuni, forme si culori, pana la cele mai mari si mai inalte protectii laterale si bariere de pat. Ele vin atat in dimensiuni standard (120, 150, 160, 180, 200 cm), dar si speciale (90, 105, 140 si 190 cm), gata sa raspunda tuturor nevoilor voastre, indiferent de tipul de pat, dimensiunile si inaltimea saltelei.

 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare