Animale de companie

#comportament pisici #pisica

Unele pisici urasc sa fie tinute in brate! De ce se intampla asta

Sunt putine pisici carora le place sa fie ridicate in brate. Si chiar si daca accepta acest lucru, nu stau prea mult si se zbat sa fie lasate jos. Care este explicatia pentru acest lucru?

 

Specialistii explica de ce unele pisici nu vor sa fie luate in brate:

Instinctul de vanator - pisicile sunt pradatoare naturale si independente. In acelasi timp, ele au un instinct dezvoltat de a detine controlul in orice situatie. Cand sun tinute in brate ele se pot simti vulnerabile si incapabile sa monitorizeze mediul din jurul lor. 

Nevoia de a se simti in siguranta - pisicile sunt precaute, iar unele dintre ele pot percepe imbratisarile ca pe o amenintare sau ca pe o schimbare brusca de altitudine care, desigur, le displace. 

Experiente anterioare negative - in cazul in care o pisica a avut experiente negative atunci cand a fost luata in brate, aceasta poate dezvolta o reactie negativa atunci cand cineva vrea sa o ridice. 

Preferinte individuale - la fel ca si oamenii, si pisicile au personalitati diferite. Unele poti fi tolerante sau adora sa fie luate in brate, iar altele prefera sa fie tot timpul cu picioarele pe pamant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea