Animale de companie

#respiratie pisici #halena pisici #halena

Pisica are respiratie urat mirositoare? De ce apare halena la pisici si cum trebuie sa actionezi

 

In general, pisicile nu au o respiratie proaspata, insa nici deranjanta. Specialistii spun ca e normal ca respiratia pisicii tale sa nu aiba niciun miros. In situatia in care, respiratia pisicii incepe brusc sa miroasa diferit sau mai rau decat in mod normal, atunci respiratia urat mirositoare ar putea fi un semn ca ceva nu este in regula. 

Cauzele respiratiei urat mirositoare la pisici

Iata cateva dintre posibilele cauze ale respiratiei urat mirositoare la pisici:

  • Probleme dentare - aceasta este cea mai frecventa cauza a respiratiei urat mirositoare la pisici.
  • Boli de rinichi - poate fi vorba despre boli ale rinichilor si care pot cauza acumularea de toxine in gura.
  • Diabet - o complicatie a diabetului numita cetoacidoza poate elibera o substanta chimica numita cetone, care face ca respiratia pisicii sa miroasa dulce.
  • Un corp strain blocat in gura sau in gat - se poate intampla ca un obiect strain, spre exemplu un os, sa ramana blocat in gura sau in gatul pisicii, iar acesta sa inceapa sa miroasa dupa un timp.

Mai poate fi vorba si despre infectii ale cailor respiratorii, probleme intestinale, boli de ficat, cancer bucal. 

Ce alimente sa folosesti pentru pisici in cazul respiratiei urat mirositoare

Specialistii spun ca exista diete special formulate care pot ajuta la mentinerea dintilor sanatosi ai pisicii. Inainte de a alege sa folosesti o dieta speciala e bine sa te consulti cu medicul veterinar. Dulciurile pentru pisici si alimentele pentru oameni pot avea un continut ridicat de zahar, ceea ce ar putea duce la boli dentare si alte probleme dentare pentru pisica ta.

De asemenea, este foarte important ca atunci cand esti ingrijorat de dintii pisicii tale sa vorbesti cu medicul veterinar pentru ca acesta sa poata verifica cauza si sa ofere un tratament adecvat pisicii tale. Pisicile pot avea boli dentare semnificative fara a le schimba respiratia, asa ca este important sa vizitezi medicul veterinar cel putin o data pe an pentru a-si putea monitoriza sanatatea dentara.

Periaza-i dintii pisicii pentru a evita bolile dentare. Exista pasta de dinti sigura pentru pisici pe care o gasesti in farmaciile veterinare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea