Animale de companie

#hidratare labute #labute uscate #pisica #ingrijire pisica #leziuni labute

Sfaturi pentru ingrijirea labutelor pisicii

Labutele sunt esentiale pentru mersul pisicutei, pentru ascutirea unghiilor, pastrarea echilibrului si catararea ei. Orice rana sau disconfort aparut la nivelul labelor afecteaza mersul si sanatatea felinei. Din acest motiv, exista cateva moduri prin care poti ingriji corespunzator labutele si recunoaste imediat semnele alarmante care sugereaza ca pisicuta prezinta un disconfort.


Urmareste frecvent ranile sau leziunile de la nivelul labutelor

Pernutele labutelor sunt extrem de sensibile. Este nevoie doar de o suprafata ceva mai aspra sau de un obiect usor ascutit pentru ca pernutele sa se zgarie si sa sufere leziuni. In cazul unor rani deschise, exista pericolul infectiei, dar si al otravirii. Daca felina are ghinionul sa calce pe o substanta toxica, chimicalele vor patrunde in organism prin rana deschisa si ii pot afecta grav sanatatea.


Taie periodic unghiile pisicii

Taierea unghiilor face parte din procesul corect de ingrijire a labutelor pisicii. Acestea cresc destul de repede si trebuie taiate la un interval de maximum doua saptamani. Pe langa faptul ca devin incomode pentru felina in timpul mersului, reprezinta un pericol si pentru mobilierul din casa, haine si alte accesorii, intrucat le distruge cu gherutele.


Cumpara-i produse de ingrijire a pernutelor

Pernutele labutelor au o suprafata moale si sensibila. Avand in vedere ca sunt cele mai expuse pericolelor si ca intra in contact cu tot soiul de substante si suprafete dure, acestea trebuie ingrijite corespunzator, prin masarea constanta si aplicarea ocazionala a unor produse cosmetice speciale, cu rol hranitor si protector.


Tunde blanita de pe labute sau dintre degete

Daca pisica ta are foarte multa blanita la nivelul labutelor, s-ar putea sa fii nevoit sa i-o tunzi frecvent. Iti poti da seama daca blanita in exces de la nivelul labelor o icomodeaza atunci cand observi ca felina se linge excesiv pe parul aflat intre degete. Este modul prin care te anunta ca este timpul sa intervii si sa ii redai confortul prin scurtarea blanitei.


Urmareste cu atentie comportamentul pisicii

Pentru a recunoaste problemele pe care pisica le poate avea la nivelul labutelor, cel mai simplu este sa urmaresti limbajul corpului acesteia. In cazul in care schiopateaza, deoarece are o labuta dureroasa, pe care nu poate calca, ori se linge excesiv pe una dintre ele, este posibil sa aiba o problema de sanatate. Mergi cu pisica la veterinar, pentru mai multe investigatii!

Sursa foto: mrwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului