Animale de companie

#caine #ingrijire caine #protejare caine #ingrijire caine vara

Pericole de vara care pandesc sanatatea cainelui. Invata sa il protejezi corect!

In sezonul de vara, pericolele care pandesc sanatatea catelului tau ies la iveala mai ceva ca furnicile dupa ploaie. Desi te bucuri de plimbari lungi in parc alaturi de patruped sau de vacante la mare, este important sa iei masuri de protectie impotriva capuselor, intepaturilor de insecte, apei din piscina, insolatiei sau efectelor nocive ale soarelui, care reprezinta doar cateva dintre riscurile care atenteaza la sanatatea lui, in sezonul cald.


Capusele

Odata cu incalzirea vremii si cresterea ierbii, ies la lumina si capusele, unii dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii cateilor.

In timpul plimbarilor prin parc, capusele se pot agata de blanita patrupedului tau si se pot fixa in pielea lui. Nu doar ca sug sangele animalului, dar sunt purtatoare de foarte multe bacterii si virusuri periculoase.

Cainele trebuie verificat cu atenti de capuse, la sfarsitul fiecarei zile, pe toata durata verii, pentru a-l proteja de efectele nocive ale muscaturilor acestora.

 

Intepaturi de insecte si muscaturi de serpi

Natura renaste in sezonul de vara si scoate la iveala o multime de insecte si animale periculoase pentru caine. Pentru a proteja catelul de insecte, apeleaza la produse repelente speciale pentru ei, iar pentru a preveni msucaturile de serpi, evita zonele in care traiesc acestia si ingrijeste-ti corect gradina.


Deshidratare si insolatie

Arsurile solare, deshidratarea si insolatia sunt trei dintre cele mai periculoase afectiuni de vara la care este predispus cainele.

Vara, cand temperaturile sunt foarte mari, cainele trebuie sa bea mai multa apadecat de obicei si sa fie expus la soare doar cu capoul acoperit cu sapca sau palarie. De asemenea, este important sa eviti sa il scoti afara in intervalele orare in care este canicula, pentru a evita insolatia.


Apa din piscina si inotul in lacuri sau mare

Catelul tau adora sa se racoreasca cu o baie in cel mai apropiat lac pe care il gaseste si abia asteapta sa mergi cu el la mare pentru a se balaci in apa?

Indiferent ca este vorba de piscina, lacuri sau mare, apa acestora ar putea dauna sanatatii cainelui. Clorina din piscine, apa sarata a marii si bacteriile din lacuri ar putea predispune patrupedul la o multime de infectii si boli.

In plus, oricat de buni inotatori ar fi unii caini, este important sa ii pui vesta de salvare patrupedului tau cand inoata, pentru a evita riscul de inecare.

Sursa foto: wanekamarketplace.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea