Animale de companie

#boli animale #raceala animale #infectii animale

Poti sa-i dai raceala animalutului tau?

Raceala si gripa fac ravagii in sezonul rece , asa ca e ideal sa iti faci o cana cu ceai si sa stai in pat, alaturi de catel sau de pisica. Nu ingrijora ca ii vei transmite boala, deoarece animalele sunt afectate de alte tipuri de bacterii si virusuri fata de oameni.


Animalele pot face infectii respiratorii , iar simptomele sunt similare cu cele produse la om: stranut, tuse, secretii nazale sau oculare.

Insa raceala umana nu este aceeasi cu raceala pisicii si catelului. Infectiile respiratorii ale pisicii, spre exemplu, se transmit foarte rapid de la un animal la altul.

Pentru a preveni boala, tineti animalele in locuri calduroase, in medii curate, si nu le lasati sa stea langa alte animale bolnave.

Daca sesizati ca animalul are simptome de raceala trebuie dus la veterinar, care poate prescrie un tratament cu antibiotice. Nu trebuie sa dati animalului medicamente pentru raceala folosite in cazul oamenilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului