Animale de companie

#alegere patut caine # patut caine

Patutul cainelui ideal – Cum il alegi?

Este important ca patrupedul tau sa aiba propriul patut, pentru ca acesta va fi locul in care se va simti confortabil si in siguranta. Stiind cum sa alegi patutul ideal pentru caine, te vei asigura ca selectezi modelul care se va potrivi perfect, pentru un nivel optim de confort.

Pentru a afla cateva informatii utile, am cerut sfatul specialistilor SafePet. Acestia le recomanda proprietarilor de animale de companie sa aiba in vedere cel putin doua aspecte atunci cand aleg patuturi pentru caini. Afla detalii din randurile care urmeaza!

Patuturi potrivite, in functie de talia câinelui

Va trebui sa tii cont de talia cainelui inainte de a cumpara un nou patut. In functie de acest aspect, care determina, practic, masuratorile patutului, poti restrange aria de cautare. Astfel, daca esti in cautarea unui patut caine talie medie, vei sti exact care sunt dimensiunile corecte catre care trebuie sa te orientezi. De exemplu, cei de la SafePet recomanda un patut de cel putin 90 de cm pentru un caine cu lungimea de aproximativ 75 de cm, precum CAZO Abstract Dogs Blue, de 95 x 75 cm. O astfel de dimensiune ii va oferi cainelui suficient spatiu pentru a se intinde fara a depasi patul.

Ai un caine mai mare? Modelul District 70 Classic Box Cactus Green, de la SafePet, are dimensiunea de 117 x 82 cm, fiind ideal pentru blanosii de talie mare, precum cei din rasele Boxer, Bernese Mountain Dog sau Greyhound. Este si extrem de conforabil, datorita marginilor robuste pe care cainele isi poate odihni capul. Iar vestea si mai buna este ca patutul e prevazut cu o husa detasabila, care se poate spala la masina.

Asadar, masoara-ti cainele, indiferent daca patrupedul este de talie mare, medie sau mica, alegand un patut suficient de lung si tinand cont ca animalul tau de companie poate dormi in ipostaze inedite, care necesita spatiu suplimentar.

De asemenea, daca ai doi sau mai multi caini carora le place sa se cuibareasca impreuna si pe care nu ii deranjeaza sa imparta spatiul de dormit, estimarea dimensiunii ideale pentru patut trebuie sa fie facuta tinand cont de acest aspect.

Unde vei amplasa patutul cainelui?

Vei lasa patul cainelui tau intr-un loc fix sau il vei muta prin casa? Varianta ideala este ca patrupedul sa aiba cate un culcus atat in incaperea in care doarme pe timp de noapte, cat si in locul in care isi petrece cel mai mult timp ziua. Dar cei de la SafePet nu le recomanda proprietarilor de animale de companie sa apeleze la aceasta varianta din prima cand vine vorba de caini junior. Puii de caine pot fi derutati de prezenta a doua patuturi in casa si se vor obisnui mai greu sa faca diferenta dintre locul de dormit si celelalte zone. In schimb, aceasta optiune este ideala pentru un caine adult. Cainele tau va avea patuturi amplasate strategic in casa, iar tu scapi de mutatul culcusului dintr-un loc in altul. Iti recomandam sa procedezi asa mai ales pentru un caine de talie medie sau de talie mare. Altfel, mutarea unui pat cu dimensiuni destul de generoase din dormitor in living sau pe terasa, va fi destul de neplacuta pentru tine.

Daca nu iti permiti sa cumperi mai multe patuturi pentru caini in acelasi timp, poti gasi la SafePet culcusuri cu greutate redusa, care sunt usor de mutat dintr-o camera in alta. Un astfel de exemplu este culcusul Batuffolo, care este, de fapt, un patut tip gogoasa confortabil, facut din plus super moale.

De asemenea, in cazul in care obisnuiesti sa faci frecvent drumuri pe distante lungi cu masina, insotit de caine, trebuie sa alegi un patut care sa incapa pe bancheta din spate.

Determinand toate aceste aspecte, vei putea alege un patut confortabil pentru cainele tau, in care patrupedul poate lenevi atat cat doreste. Nu uita sa consulti oferta SafePet, unde gasesti patuturi pentru caini de talie medie si mica, dar si culcusuri cu dimensiuni potrivite pentru cainii de talie mare.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea