Animale de companie

#cea mai buna litiera #litiera pisicii #litiera pisica

Litiera pisicii – Care este cea mai buna?

Pentru orice iubitor de pisici care este novice in ingrijirea acestor animale de companie gratioase, alegerea literei perfecte din varietatea de modele disponibile poate parea o sarcina descurajanta, dar nu trebuie sa fie asa.

 

Daca si tu te afli in aceasta situatie, cu cateva sfaturi esentiale si recomandari de la specialistii PetVet, vei putea sa alegi cu usurinta litiera potrivita pentru nevoile pisicii tale. In plus, din acest articol vei afla cateva argumente pro si contra cu privire la un subiect dezbatut adesea in comunitatea iubitorilor de feline: litiera pisica acoperita sau nu.

Tipul litierei: acoperita sau nu?

Ai putea fi tentat sa alegi o litiera acoperita pentru pisica, deoarece aceasta poate oferi un plus de intimitate felinei, limiteaza imprastierea asternutului igienic si tine departe mirosurile neplacute din restul casei. Cu toate acestea, unele pisici pot fi reticente la folosirea unei litiere acoperite, deoarece au senzatia ca sunt inchise. Asadar, inainte de a face aceasta alegere, este bine sa iti cunosti pisica si preferintele ei.

Pe de alta parte, avantajul litierei neacoperite consta in faptul ca ofera pisicii posibilitatea de a sti ce se intampla in jurul sau atunci cand isi face nevoile. O astfel de litiera este preferata  pisicilor mai anxioase sau curioase. Totusi, acest tip de litiera permite imprastierea mirosurilor neplacute si a asternutului igienic in incapere. Daca vrei o astfel de litiera pentru pisica ta, la PetVet gasesti litiera din gama Ecoline, prevazuta cu rama de protectie pentru a evita scurgerile nedorite si pentru a preveni raspandirea asternutului igienic in jur.

Varianta optima, spun cei de la PetVet, este sa alegi o litiera cu capac si usa detasabile, un model care iti va permite sa obisnuiesti treptat pisica. Cu putina rabdare, felina se va simti confortabil sa isi faca nevoile intr-o litiera acoperita, iar tu vei scapa de mirosurile neplacute din casa. Daca ai nevoie de o recomandare, poti lua in considerare litiera cu capac Ecoline, de la Nayeco, din magazinul online PetVet. Este facuta din plastic reciclat, iar capacul si usita sunt detasabile.

Dimensiunea optima a litierei

Specialistii PetVet spun ca dimensiunea litierei este un alt aspect care poate influenta decizia pisicii de a folosi sau nu acest obiect. Pisicile prefera litiere spatioase, unde se pot misca liber. O litiera mica poate fi respinsa de pisica, creand neplaceri pentru stapani si disconfort pentru animal. In general, lungimea litierei ar trebui sa fie de cel putin 1,5 ori mai mare decat lungimea pisicii, fara a include coada. Asigura-te ca pisica ta are suficient spatiu pentru a se misca in interiorul litierei, mai ales daca optezi pentru una acoperita!

Alege o litiera care se curata usor si rapid

Daca tipul si dimensiunea litierei trebuie sa fie alese tinand cont de preferintele pisicii, iata ca exista un aspect care influenteaza si nivelul de confort al stapanilor. Materialul din care este fabricata litiera poate determina facilitatea cu care cureti si igienizezi toaleta pisicii.

Conform celor de la PetVet, cei mai multi iubitori de pisici prefera litierele din plastic, datorita usurintei de curatare si igienizare.

In concluzie, in alegerea litierei potrivite pentru pisica ta trebuie sa tii cont de nevoile si preferintele felinei si sa fii deschis la a incerca diferite tipuri de litiere pana cand gasesti varianta perfecta. Consulta oferta online a celor de la PetVet pentru a afla ce optiuni sunt disponibile si care ar putea fi cea mai buna alegere pentru tine si pisica ta!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea