Animale de companie

#mastiff #rase #caini

Mastiff Englez

Mastiff Englez este o rasa de caini de talie mare , cu un aspect impunator. In ciuda aparentelor un caine din aceasta rasa este bland si se ataseaza foarte mult de membrii familiei, pe care nu va ezita sa-i apere in caz de pericol.

 

Istoric

 

Mastifful Englez este o rasa foarte veche. Stramosii acestuia traiau in Anglia acum 2000 de ani. In jurul anilor 55 acesti caini erau crescuti de catre soldati drept caini de lupta.

Cezar a adus caini apartinand rasei Mastiff Englez la Roma. Acestia au fost crescuti si folositi de romani pentru lupte. Cainii erau pusi in arena gladiatorilor si fortati sa se lupte cu gladiatori , lei, tauri, ursi sau chiar intre ei.

Mai tarziu cainii si-au castigat popularitatea in Anglia unde erau folositi pentru a proteja turmele de animale de lupi, vulpi si alti pradatori perioculosi. Mai tarziu cainii au fost utilizati la vanatoarea de animale mari. De asemenea, lorzilii englezi adoptau caini din aceasta rasa pentru pentru paza locuintelor.

Nu se stie cu exactitate cum au ajuns Mastiffii Englezi in America, insa se vehiculeaza ca ar fi ajuns odata cu colonistii englezi. Acestia si-au catigat imediat popularitatea inmultindu-se considerabil atat in SUA cat si in Canada.

In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, in Europa, rasa a fost decimata. Englezii au importat insa caini din America pentru a reconsolida populatia de Mastiff Englez.

Primul standard al rasei a fost scris si publicat in 1883.

 

Caracteristici fizice

 

Mastiff Englez este un caine de talie mare. Corpul acestuia este masiv si musculos. Este un caine inalt si are un aspect impunator. Dimensiunile standard ale rasei sunt de 70 cm inaltime la femele si 76 cm la masculi. Greutatea variaza intre 54-91 kg la femele si 68-100 kg la masculi.

Blana acestuia este scurta si poate fi intalnita in culori precum: cafeniu sau gri cu nuante de cafeniu. In zona fetei blana acestuia este neagra. De asemenea, unele exemplare pot prezenta mici pete de culoare neagra in zona labutelor. Acestea sunt vizibile in special la pui.

Capul este rotund si se alungeste usor in zona botului. Botul acestui caine este mare si are un aspect patratos. Ochii sunt mici, de culoare caprui. Urechile sunt triungiulare si sunt lasate. La majoritatea exemplarelor blana din zona urechilor este complet sau partial neagra.

Picioarele sunt inalte, musculoase si se termina cu labe mari, rotunde si puternice. Coada este lunga si subtire, ascutindu-se usor spre varf. Aceasta este purtata dreapata, iar in stare de repaos este lasata.

 

Temperament

 

Mastiff Englez este un caine calm si afectuos cu familia. Acesta se ataseaza foarte mult de membrii acesteia.
In ciuda dimensiunilor si a aspectului impunator un Mastiff Englez este in general un caine calm, bland si usor de dresat. Se recomanda ca dresarea acestuia sa inceapa de cand este mic, de preferat pana la implinirea varstei de 1 an.

Este potrivit ca animal de companie . Acesta are insa nevoie de o familie care sa-i acorde mult timp pentru plimbari si joaca. Fiind foarte activ acesta are nevoie zilnica de miscare.

Mastiff Englez este un caine care accepta cu usurinta sa traiasca in preajma altor animale de companie.
Nu este recomandat ca animalul sa fie tinut intr-un aparament de dimensiuni mici. Cel mai bine se va acomoda intr-o curte incapatoare in care sa poata alerga in voie.

Este un caine potrivit pentru paza. In cazul in care un strain se apropie de locuinta sau de stapan acesta va fi alert si, instinctiv, se va pune in fata stapanaului pentru a-l apara. In cazul in care cainele observa ceva suspect nu ezita sa atace pentru a-si apara stapanul.

 

Sanatate

 

Exemplarele din rasa Mastiff Englez pot suferi de probleme de sanatate precum: displazie de sold si torsiune gastrica. In cazuri rare acesti caini pot suferi de obezitate, entropion, alergii, cardiomiopatie sau atrofie retinala progresiva.

Speranta de viata a unui Mastiff Englez este de 7-13 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea