Animale de companie

#acvariu #pesti #podea #electricitate

Unde poti plasa un acvariu cu pesti

Cu totii ne-am dorit cel putin o data un acvariu cu pesti cat mai colorati si dinamici. Cu toate acestea, experienta cunoscatorilor avertizeaza asupra faptului ca mentinerea unui acvariu este foarte dificila si costisitoare, in special daca montarea acestuia a fost facuta gresit, intr-un spatiu necorespunzator. Iata care sunt lucrurile pe care este bine sa le ai in vedere inainte de a face acest pas.



1 Atentie la calitatea podelei


Este foarte important sa calculezi greutatea intregului acvariu inainte de a alege locul pentru montarea acestuia. Calculeaza greutatea apei impreuna cu cea a acvariului gol (fiind din sticla, un model generos poate cantari destul de mult) si a echipamentului folosit. Astfel, vei putea observa ca locul in care il plasezi trebuie sa fie unul sigur, cu o podea solida si dreapta.


Atunci cand podeaua este inclinata, riscul ca intregul ansamblu sa cada este extrem de crescut. Daca ai copii mici sau animale de companie, simpla atingere a acvariului poate cauza un adevarat dezastru. Prin urmare, asigura-te ca alegi cel mai sigur spatiu pentru a monta un acvariu de dimensiuni mari.


2 Alege o zona prietenoasa cu apa


Desi ti se poate parea normal ca acvariul sa fie pozitionat in camera de zi sau pe hol, este foarte important sa stii ca daca te vei ocupa tu de ingrijirea acestuia, lucrurile devin mai complicate. Curatarea filtrelor, a vasului si a celorlalte accesorii poate fi facuta mult mai greu atunci cand vasul este foarte mare. In plus, va trebui sa iei in calcul si schimbarea apei, iar atunci cand cantitatea este foarte mare, pericolul ca obiectele din jur sa fie udate sau patate este imposibil de evitat. Astfel, ideal ar fi sa alegi o zona finisata cu gresie si faianta , protejand astfel mocheta sau o podea din lemn de calitate.


3 Opteaza pentru un spatiu confortabil


Singurul aspect mai putin confortabil este schimbarea apei. In functie de tipul de pesti este posibil sa fie necesar sa schimbi apa chiar saptamanal. Astfel, vei avea de carat cateva caldari cu apa murdara si exact acelasi numar de litri de apa curata. Pentru a-ti usura munca si pentru a te asigura ca poti schimba apa pestilor la orice ora, plaseaza acvariul in apropierea unei surse de apa, preferabil pe hol, in apropierea baii sau bucatariei.


4 Ia in calcul nevoia de electricitate


Un acvariu are nevoie de multe accesorii (pompe, dispozitiv pentru incalzit apa, dispozitiv de purificare , lumini etc). Conectand toate aceste dispozitive la un prelungitor conectat la o priza dintr-o alta parte a camerei risti ca priza sa fie suprasolicitata si in plus, pericolul de electrocutare este major. O simpla eroare poate duce la spargerea acvariului. Prin urmare, specialistii recomanda ca vasul sa fie montat in imediata apropiere a unei prize sau, preferabil, a unui perete cu mai multe prize.


5 Evita zona ferestrei


De ce? Deoarece caldura directa a soarelui va duce la incalzirea excesiva a apei si la formarea algelor. Atunci cand ai un acvariu de dimensiuni mari, algele pot deveni o problema foarte greu de combatut din cauza imposibilitatii de a manevra acvariul.

Este indicat sa alegi o zona cu lumina medie si o temperatura moderata. Acopera eventualele probleme cu ajutorul dispozitivelor speciale pe care le poti cumpara de la orice magazin de specialitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare