Animale de companie

#animale de companie scumpe #animale #animale de companie

Topul celor mai scumpe animale de companie din lume. 1 milion de dolari, un singur exemplar

 

Stiai ca exista in lume animale care costa mai mult decat o casa sau o masina scumpa? Pretul poate reflecta raritatea acestui animal, pedigree-ul sau caracteristicile speciale ale unui animal. Iata care sunt animalele care au preturi de mii, zeci de mii sau sute de mii de euro.

Mastiful Tibetan

Mastiful Tibetan este o rasa de caine care se distinge ca fiind in fruntea listei cand vine vorba de rase exotice si preturi uluitoare. Este un caine masiv care a fost folosit traditional ca paznic pentru manastiri si gospodarii, datorita dimensiunilor sale impunatoare si a temperamentului sau protector. Chiar daca la o prima vedere pare foarte intimidant, mastiful Tibetan este foarte loial si afectuos cu cei din familia sa. Sunt calmi, insa pot deveni extrem de protectori atunci cand simt amenintare. Aceasta rasa de caini a devenit un simbol al statutului si al bogatiei. Din acest motiv, se spune ca unii mastifi tibetani, cu un pedigree deosebit sau cu trasaturi unice, au fost vanduti pentru sume care depasesc 1 milion de dolari.

Pisica Savannah

Aceste pisici ocupa un loc special in topul celor mai scumpe animale datorita originilor si caracteristicilor sale unice. Pisicile Savannah au un blazon de culori care variaza de la auriu la argintiu si cu pete negre care le aseamana cu un leopard. Corpul lor atletic le permite sa atinga  inaltimi impresionante, acestea sunt mult mai mari decat alte rase de pisici domestice. Pretul pentru o asemenea pisica poate ajunge pana la 20 000 de euro. 

Calul Arab

Acest cal reprezinta un exemplu de eleganta si putere. Calul arab isi are radacinile in deserturile Arabei, unde a evoluat in decursul a mii de ani, adaptandu-se la conditii extreme. Una dintre caracteristicile definitorii ale calului arab este capul sau distinctiv, cu un profil concav, ochi mari si expresivi si nari largi. Pretul pentru un astfel de exemplar poate ajunge si la milioane de dolari.

Pestele Koi

Pestele Koi reprezinta un punct de referinta prin culoarea si gratia lor. Acesti pesti reprezinta un amestec perfect de arta naturala si simbolism profund in cultura asiatica. Cu paleta sa variata de culori, de la rosu aprins, la auriu stralucitor si chiar albastru sau alb, fiecare peste Koi este o opera de arta vie. Cel mai rari pesti Koi pot atinge sau chiar depasi suma de 1 milion de dolari!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea