Animale de companie

#pisici #comportament pisici #preferinte pisici #companie pisici

De ce prefera pisicile mai mult compania femeilor decat a barbatilor?

In caz ca nu ai observat pana acum, pisicile cauta mai mult compania femeilor decat a barbatilor. Se simt mai bine si confortabil in bratele unei femei, iar cercetatorii austrieci au descoperit si cauzele pentru care felinele ignora barbatii in favoarea sexului frumos!

Desi pisicile par foarte usor de multumit si satisfacut, in realitate, sunt mai pretentioase decat crezi si nu se multumesc doar cu mancarea buna si alintatul ocazional. Se pare ca felinele trebuie sa aiba prin preajma cel putin o prezenta feminina, pentru a fi pe deplin satisfacute.

Cercetatorii de la Universitatea Vieneza "Konrad Lorenz Research Station and Department of Behavioral Biology" au studiat fenomenul atractiei pisicilor fata de femei si au identificat cateva motive sau explicatii ale acestei preferinte:


1. Femeile au o voce subtire si suava si un timbru vocal ceva mai delicat, fiind usor asemanator cu cel al mieunatului pisicii. Felinele tolereaza mai bine sunetele emise vocal de femei si, din acest motiv, le cauta mai mult compania.


2. In timp ce pielea mainilor barbatilor este mai aspra si atingerea mai puternica, cea a femeilor este mai moale, catifelata si delicata, fiind adorata de pisici.


3. Potrivit cercetatorilor austrieci, femeile si pisicile au personalitati asemanatoare. Asa cum cainele este considerat un animal de companie potrivit petru barbati, pisicile se potrivesc mai bine personalitatii femeilor.


4. Femeile au instinctul maternal innascut, pe care nu si-l revarsa doar asupra copiilor, atunci cand devin mame, ci si a animalelor de companie. Sunt mai grijulii, protectoare si afectuoase cu ele decat barbatii, iar pisicile de companie adora sa fie alintate si rasfatate in orice moment.


5. Femeile acorda mai multa atentie si grija animalului de companie pe care il are, de aceea, sunt preferate de acestea. Cum pisicile sunt mereu la vanatoare de atentie si afectiune, cu femeile nu vor trebui sa depuna prea mult efort, intrucat acestora le place sa interactioneze cat mai mult cu animalutele lor.


Sursa foto: chacha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare