Animale de companie

#broasca testoasa #meduza #animale longevive #arici de mare

5 cele mai longevive animale din lume

Desi broastele testoase si elefantii sunt renumiti pentru speranta lor crescuta de viata, de 2-3 ori mai mare decat a unui om, exista si alte animale care si-au castigat locul in topul celor mai longevive creaturi din lume, cu sperante de viata de peste 400 de ani!


1. Scoica Quahog

Desi pare o scoica simpla, specia Quahog (Arctica Islandica) detine recordul in privinta longevitatii, in lumea animalelor. Cea mai longegiva scoica Quahod traieste de 400 de ani, in apele Oceanului Atlantic, si continua sa procreeze. Interesant este faptul ca scoica este comestibila si ca este colectata in scop comercial.


2. Broasca testoasa de Galapagos

Pe langa dimensiunile sale impresionante, broasca testoasa de Galapagos (Geochelone nigra) uimeste si prin media de viata de nu mai putin de 177 de ani. Aceasta broasca de uscat, considerata cea mai mare din specia ei, cantareste chiar si 300 de kg si, in prezent, este pe cale de disparitie.


3. Ariciul rosu de mare

Ariciul de mare din specia Strongylocentrotus franciscanus ocupa printre primele locuri in clasamentul animalelor cu cea mai mare speranta de viata, traind pana la 200 de ani. Traieste in ape de adancime mica, in Oceanul Pacific. O caracteristica interesanta a ariciului rosu de mare este ca spinii acestuia cresc direct proportional cu varsta, putand ajunge si pana la 19 m lungime.


4. Balena de Groenlanda

Animalele marine par sa fie cele mai norocoase atunci cand vine vorba de speranta de viata. Este si cazul balenei de Groenlanda, pe numele ei stiintific Balaena misticetus, care este considerata una dintre cele mai vechi specii de animale din lume. Se pare ca cea mai varstnica balena a trait pana la varsta de 211 de ani, inscriindu-se cu succes in topul celor mai longevive animale de pe Pamant.


5. Meduza

Meduza este una dintre cele mai interesante specii din regnul animalelor marine, mai ales in ceea ce priveste durata de viata. Practic, meduzele, originare din Caraibe, dar regasite in mai toate apele din lume, sunt nemuritoare daca traiesc in conditii corespunzatoare, in habitatul lor. Dupa ce iau nastere, meduzele traiesc pana intr-un anumit ciclu al vietii, dupa care regreseaza spre primul stadiu de viata (polip) si o iau de la capat.



Sursa foto: travelsort.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare