Animale de companie

#caine #hrana caine #alimentatie caine #mancare caine #mancare gatita caine

Mancare gatita pentru caine: sfaturi de preparare si idei de retete

Pentru o alimentatie echilibrata si o forma de invidiat, cainele are nevoie, pe langa hrana uscata, si de mancare gatita, preparata din ingrediente sanatoase. Insa inainte de te grabi sa-i oferi din ciorba pe care o mananci tu sau din tocanita delicioasa pe care ai gatit-o pentru familia ta, este important sa stii ca modul de gatire a alimentelor si ingredientele folosite pentru hrana cainelui trebuie sa respecte cateva reguli importante!


Gateste-i cu carne, legume si amidon!

Mancarea pe care i-o gatesti patrupedului trebuie sa fie echilibrata din punct de vedere nutritiv. Veterinarii te sfatuiesc sa respecti o anumita schema in cantitatile si tipul de ingrediente pe care le folosesti. Acestia sustin ca o reteta de mancare gatita pentru caine trebuie sa inglobeze 40% carne, 30% legume si 30% amidon.

Opteaza, in general, pentru carne de vita sau curcan in mancarea pentru caine. Legumele cele mai agreate de catei sunt morcovii si orezul, asadar, foloseste-le din plin. Dintre condimente, usturoiul pare sa fie pe placul tot mai multor patrupede, asadar, foloseste-l cu incredere pentru a da gust mancarii.

Daca abia incepi sa-i servesti preparate gatite cainelui, este recomandat sa amesteci mancarea cu hrana uscata din care obisnuieste sa manance, pentru a face tranzitia si adaptarea animalului mai usoara.


Serveste-i mancarea la temperatura camerei!

Nu ii da niciodata catelului alimente fierbinti. Temperatura cea mai potrivita pentru a manca este cea a camerei. Nu este nevoie sa ii reincalzesti mancarea deja gatita. Tot ce trebuie sa faci este sa o scoti cu ceva timp din frigider si sa o lasi sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o servi cainelui.


Nu ii oferi mancare gatita de mai mult de 3 zile!

Mancarea gatita pentru caine se depoziteaza intotdeauna in frigider, dar nu mai mult de 3 zile, pentru a evita indigestiile si alte afectiuni cauzate de alterarea ingredientelor din ea.


Idei de mancaruri gatite pentru caini!

Daca esti in lipsa de idei si nu stii ce sa gatesti pentru caine, te scoatem din incurcatura cu cateva idei de retete pe placul patrupedelor:
 

  • orez cu carne de vitel si morcovi
  • orez cu legume si curcan;
  • paste cu branza de vaci si iaurt;
  • pilaj cu ovaz, morcov, arpacas si carne de pui;
  • fulgi de ovaz cu iaurt.



Sursa foto: kakprosto.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea