Animale de companie

#curatenie #miros #pisici #caini #animale

Cum sa scapi de mirosul de animale din casa

Stiai ca urina animalelor de casa are un miros extrem de puternic ce se datoreaza in mare parte proteinelor din hrana speciala? Se intampla ca, desi pastram curatenia in casa, sa fim deranjati de mirosul persistent al animalelor de companie. Iata cateva metode cu ajutorul carora poti sa indepartezi eficient mirosul de caine sau pisica.


1 Aspira parul


Foloseste un aspirator (ideal ar fi unul cu electrobatator sau cu functie de spalare) pentru a indeparta parul de animale din toata casa. Insista mai mult asupra locurilor in care cainele sau pisica ta isi petrece mai mult timpul – carpete, canapele, fotolii etc. Poti sa folosesti si o rola adeziva, speciala pentru indepartarea parului de animale.


2 Identifica locurile “urat mirositoare”


Daca in casa ta persista un miros puternic de animal este posibil ca pisica sau cainele tau sa fi lasat urme de urina sau voma intr-un loc care nu este neaparat la vedere. Uita-te cu atentie dedesubtul paturilor si in toate locurile mai “ferite”. Poti sa folosesti o lampa fluorescenta sa identifici aceste pete.


3 Curata petele


Orice pata de de urina va atrage pisica sau cainele din nou in zona respectiva. De aceea, este foarte important sa cureti eficient aceste pete. Este posibil ca solutiile obisnuite din comert sa nu poata acoperi mirosul puternic de urina. O solutie eficienta este cea formata din apa si otet (1:1).

Daca petele sunt mai vechi, pulverizeaza apa cu otet peste ele, lasa sa actioneze timp de cateva ore si sterge apoi cu o carpa uscata.


4 Imprastie bicarbonat de sodiu


Daca fotoliul sau canapeaua ta s-au impregnat cu un miros puternic, foloseste cu incredere bicarbonat de sodiu. Imprastie un plic de bicarbonat de sodiu peste canapea/fotoliu si lasa-l sa actioneze timp de cateva ore, preferabil peste noapte. A doua zi aspira bine zona si indeparteaza cu o laveta umeda eventualele urme albe ramase.


5
Curata si spala litiera


Este indicat sa cureti litiera pisicilor in fiecare zi, mai ales daca aceasta nu este acoperita. Mirosul de urina se poate impregna in plasticul din care este confectionata litiera astfel ca este indicat sa o speli ori de cate ori este nevoie.

Poti sa folosesti clor sau o solutie formata din apa cu otet sau bicarbonat, pe care s-o lasi sa actioneze timp de cateva minute.

Este bine sa stii ca exista in comert nisip special pentru pisici, cu miros de pin sau lavanda, destul de eficient in controlarea raspandirii mirosului neplacut.


6 Mentine sanatatea animalului tau


Mirosul urat al animalelor de companie poarte indica o boala, de aceea este foarte important sa-ti duci cainele sau pisica la veterinar atunci cand observi ca mirosul emanat de acestea persista.

Spre exemplu, o respiratie care miroase urat poate sa indice existenta unor probleme locale (gingivita, inflamatii , probleme ale dintilor) sau a unor boli interne (paraziti, infectii bacteriene, boli ale stomacului sau rinichilor).

Pielea care miroase urat poate indica o carenta de vitamine dar si exces de proteine din organism. Aceste probleme apar mai ales atunci cand animalele primesc hrana preparata in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului