Animale de companie

#pisici #rase de pisici #pisici jucause #pisici prietenoase

Cele mai prietenoase si jucause rase de pisici

La fel ca si oamenii, pisicutele au temperamente diferite, iar multe dintre trasaturile lor de personalitate sunt stabilite genetic, de rasa de care apartin. Daca iti doresti compania unei feline simpatice, dar joviale si jucause, cu care sa te rasfeti tot timpul, iti sugeram sa optezi pentru una dintre cele mai prietenoase si afectuoase rase de pisicute!


Pisica Siberiana

Rasa Siberiana de pisicute este una dintre cele mai populare din lume si exista motive bine intemeiate pentru care sunt atat de dorite de iubitorii de animale.

Sunt foarte prietenoase si jucause, in special cu copilasii, dar si cu alte rase de animalute, si sunt rezistente la boli. Nu necesita ingrijiri deoasebite si nici nu naparlesc foarte mult, chiar daca au blanita destul de stufoasa.


Pisica Bengaleza

Pisica Bengaleza este un metis, provenind din incrucisarea unei rase domestice cu cea a uneia salbatice - leopardul. Are si un aspect asemanator cu al acestei feline.

Desi este sociabila si jucausa in general, pisicuta Bengaleza are momente in care poate deveni agresiva, avand in vedere ca o parte din temperamentul ei este mostenit de la o felina salbatica. Nu ii place sa concureze cu alte animale, de aceea nu este foarte prietenoasa in preajma acestora.


Pisica Ocicat

Desi difera la aspect de cea Siberiana, pisica Ocicat are un temperament foarte asemanator cu al acesteia.

Rasa, numita dupa asemanarea pe care pisica o are cu un ocelot, este de fapt un metis, luand nastere din incrucisarea raselor Siameze si Abisiene.

Pisicuta Ocicat este una dintre cele mai jucause si active rase de pisici. Desi este usor de ingrijit si foarte prietenoasa cu copiii, are nevoie tot timpul de atentie si de joaca, intrucat este foarte energica si sse plictiseste usor.


Angora Turceasca

Angora turceasca este una dintre cele mai frumoase si elegante rase de pisici. Este una dintre pisicile "nobile", potrivite pentru cei care vor sa se mandreasca cu un exemplar superb de felina.

Pe langa frumusetea deosebita, pisicuta este si extrem de afectuoasa cu oamenii si loiala cu stapanii ei. Are o personalitate foarte apropiata cu cea a unui catel, de aceea, este potrivita pentru persoanele care adora si aceste animale de companie, dar care prefera felinele.



Sursa foto: fantasiya.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea