Animale de companie

#animale de companie #somn #camera #caine #dormit

4 motive pentru a renunta sa mai dormi cu cainele in pat

Dormitul cu cainele in acelasi pat este un obicei comun adoptat de cei care au astfel de patrupede, insa extrem de nesanatos si nociv atat pentru tine, cat si pentru animal. O fi confortabil si dragut sa ai catelul langa tine pe timpul noptii, insa aceasta rutina dezvolta obiceiuri comportamentale proaste animalului, iti poate afecta relatia si somnul si iti poate predispune organismul la infectii.


1. Nu este igienic si te predispune la infectii

Cainii sunt o sursa bogata de germeni, paraziti, bacterii, virusuri, acarieni, viermi intestinali, capuse si multe alte microorganisme care ataca organismul si il predispun la infectii si boli grave. Atunci cand dormi in pat cu cainele, dormi in pat si cu unii dintre cei mai mari dusmani ai sanatatii tale.

De asemenea, exista riscul sa inghiti fire de par si sa te ineci in timpul somnului. Daca ai norocul de a nu te ineca, exista riscul de a te infecta cu tot soiul de paraziti si germeni care sunt depusi pe aceste fire.


2. Iti poate afecta relatia de cuplu

Dormitul cu cainele in pat iti poate afecta relatia de cuplu in mai multe feluri. Pe de-o parte, daca tu te incapatanezi sa iei patrupedul in patul conjugal, iar partenerul se opune cu vehementa deciziei tale, poti da nastere unor conflicte in sanul relatiei.

Pe de alta parte, partenerul s-ar putea sa nu se simta prea confortabil sa intretina relatii sexuale sau sa fie tandru cu tine in compania cainelui, iar relatia de cuplu s-ar putea raci, in timp.

In plus, cainele ar putea deveni gelos si agresiv in momentul in care aveti momente de tandrete in preajma lui si v-ar putea incurca chiar el planurile de a deveni intimi.


3. Poate da nastere unor probleme comportamentale la caine

Specialistii sustin ca atunci cand iei cainele in pat cu tine, acesta devine confuz cu privire la locul lui in ierarhia familiei si incepe sa dezvolte un comportament dominant.

S-ar putea sa nu te mai asculte la fel de mult ca inainte si sa inceapa sa dezvolte "pretentii" nejustificate, intrucat iti submineaza autoritatea. Este indicat sa lasi cainele sa doarma intr-un loc special amenajat pentru el, pentru a sti ca nu sunteti pe picior de egalitate.


4. Iti poate perturba somnul

Nu in ultimul rand, dormitul in acelasi pat cu animalul iti poate afecta calitatea somnului si odihna. Cainii sforaie adesea in timpul somnului si au tendinta de a se foi in pat, ceea ce poate fi deranjant pentru tine.

Sursa foto: petside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare