Animale de companie

#animale de companie #caini #depresie caini #caini depresivi

Semne ca ai un caine deprimat

Semnele pe care le manifesta catelul atunci cand este deprimat sunt foarte similare cu cele ale oamenilor si pot fi identificare in comportament si in limbajul trupului. Nu trebuie sa fii medic pentru a-ti diagnostica patrupedul cu depresie. In cazul in care surprinzi unele dintre urmatoarele simptome la animalul tau de companie, este timpul sa iei masuri adecvate pentru a-l scoate din starea letargica in care a intrat!


Izolare si retragere

Aveai impresia ca este doar somnoros sau lenes doar pentru ca nu te mai baga in seama si nu vrea sa interactioneze nici macar cu cei mai dragi "prieteni" patrupezi ai lui? Este posibil ca izolarea aceasta sa fie un semn de depresie si sa devina periculoasa pentru sanatatea lui.


Probleme cu somnul

Cainele deprimat tinde sa doarma mult mai mult decat in mod obisnuit. Are un somn agitat si se trezeste des pe timpul noptii, iar acest lucru nu ii permite sa se odihneasca corespunzator. Daca sesizezi ca patrupedul tau se trezeste frecvent in timpul noptii si doarme foarte mult in timpul zilei, poti suspecta depresia ca fiind una dintre cauze.


Modificari ale apetitului alimentar

Nu este obligatoriu ca un caine deprimat sa nu manance absolut nimic sau sa aiba un apetit alimentar scazut. Daca aveai impresia ca nu are cum sa fie deprimat, intrucat mananca foarte bine, ba chiar peste masura, trebuie sa stii ca si cresterea poftei de mancare poate fi un simptom al acestei afectiuni.

In general, apetitul unui caine deprimat creste in prima faza si apoi scade rapid, pe masura ce afectiunea evolueaza. Odata ca scaderea apetitului, apar si problemele cu greutatea.


Energie scazuta si inactivitate

Pe langa faptul ca este retras si pare trist toata ziua, cainele care nu manifesta niciun pic de interes pentru joaca, plimbari sau pentru orice alta activitate pe care o face de obicei placere este posibil sa sufere de depresie.

In cazul in care catelul tau manifesta toate aceste simptome sau o mare parte dintre ele, trebuie dus la medic pentru mai multe investigatii si pentru tratamentul adecvat. La fel ca si in cazul oamenilor, depresia la caini se trateaza, insa este important sa iei in considerare sfaturile si recomandarile veterinarului.

Sursa foto:    publicdomainpictures.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului