Animale de companie

#animale de companie #pisici #pisica #coada pisica

Ce mesaje transmite pisica cu ajutorul cozii

Pisicile isi folosesc cozile pentru a comunica stapanilor sau altor pisici emotiile si starile lor. Asadar, daca vrei sa iti cunosti mai bine pisica, fa o pauza intr-o zi si observa schimbarile sale de comportament si atitutine. Vei fi uimit sa afli cate lucruri importante iti transmite coada unei pisici!


1. Cand coada pisicii se curbeaza usor in jos, apoi devine curbata din nou catre varf, inseamna ca pisica este relaxata si se simte confortabil.

2. Cand coada pisicii este usor ridicata si curbata, inseamna ca pisica incepe sa devina interesata de un obiect sau de o persoana noua care intra in casa.

3. Cand coada pisicii este ridicata in sus si usor curbata la varf este foarte prietenoasa.

4. Cand coada pisicii este ridicata si perfect dreapta, animalul isi arata in acest fel afectiunea. De obicei, acest mesaj este transmis atunci cand stapanul vine acasa.

5. Cand coada pisicii este dreapta, insa varful se misca delicat, inseamna ca animalul este foarte afectuos si are nevoie de prezenta stapanului. In astfel de momente, pisica este cel mai interesata de mangaieri si strangeri in brate.

6. Cand coada pisici este lasata, iar varful zvacneste din cand in cand, inseamna ca pisica este usor iritata. In unele cazuri poate insemna si ca animalul este ganditor.

7. Cand coada pisicii este lasata, iar varful se misca intens, inseamna ca pisica este foarte suparata. In unele cazuri, poate semnifica si o stare majora de plictiseala.

8. Cand coada pisicii se misca viguros dintr-o parte in alta, acest lucru indica o stare pronuntata de iritabilitate. In asfel de momente, este bine ca pisica sa fie lasata in pace, deoarece poate deveni agresiva.

9. Cand coada pisicii este ridicata in sus si complet zbarlita, inseamna ca animalul arata semne de agresiune, iar cand coada se curbeaza usor, este posibil ca pisica sa atace daca este provocata.

10. Cand coada pisicii este orientata in jos si umflata, inseamna ca ii este frica si cauta un refugiu.

11. Cand coada pisicii este ridicata si umflata, este foare posibil ca animalul sa fie la "vanatoare".

12. Cand coada este coborata total si lasata intre picioarele din spate, pisica are un comportament de aparare. In unele cazuri poate insemna si ca pisica este bolnava.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului