Animale de companie

#simptome #tratament #caini #acnee caini

Ce trebuie sa stii despre acneea la caini

Acneea este o problema comuna in randul cainilor aflati la pubertate. Chiar daca este o afectiune neplacuta, acneea dispare rapid, in special atunci cand animalul de companie este bine ingrijit. Buna igiena si tratamentele cu creme si unguente sunt masuri esentiale pentru canii care sufera de acnee!

Ca si in cazul oamenilor, acneea la caini este o dereglare benigna care dureaza o perioada foarte scurta din viata animalului. Acneea la caini apare atunci cand foliculii de par se irita. Acneea este mai des intalnita la caini cu par scurt, precum boxeri, bulldogi sau rottweileri. In plus, pe langa foliculii iritati, cainii sufera si de dureri intense si mancarimi.

Acneea la caini este comuna atunci cand animalul de companie se afla la pubertate, adica in jurul varstei de 5-8 luni, in functie de rasa. De obicei, acneea apare pana la implinirea varstei de un an.


Simptomele acneei la caini

Printre simptomele la care stapanii de caini trebuie sa fie atenti sunt:

  • pustule rosii;
  • puncte negre;
  • infectii;
  • inflamatii;
  • dureri severe in zona cosurilor;
  • cicatrici si leziuni.

De asemenea, cainii cu acnee se scarpina intens si chiar se freaca de obiectele de mobilier. In cazuri severe, pot aparea si sangerarile in zonele cu probleme.


Cauzele acneei la caini

Printre cauzele acneei la caini se numara hormonii adolescentei, factorii genetici si traumele. Ca si la oameni, pubertatea produce schimbari hormonale care favorizeaza aparitia acneei. Aceasta problema afecteaza foliculii de par si glandele sebacee si se manifesta in special la nivelul capului si al membrelor. In cazuri grave, semnele pot aparea pe tot corpul.


Tratamentul acneei la caini

Cremele si unguentele aplicate local sunt cele mai folosite pentru tratarea acneei la caini. Unele dintre aceste tratamente sunt similare cu cele folosite de oameni, precum cele pe baza de peroxid de benzoil. Insa, deoarece pielea cainilor este mult mai sensibila decat a oamenilor, dozele folosite sunt mai mici, astfel ca nu trebuie substituite cu cele umane.

De asemenea, pentru tratarea acneei, cainii trebuie samponati saptamanal cu produse speciale, pe baza de peroxid de benzoil. De asemenea, pentru a evita infectiile, pot fi administrate si diverse antibiotice.

In plus, medicul veterinar poate recomanda si unguente pe baza de steroizi, care ajuta la reducerea inflamatiilor si iritatiilor.

Sursa foto: health24.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea