Animale de companie

#caine #animale #animale de companie #dresaj

9 lucruri pe care le datorezi cainelui tau

In timp ce un caine ofera dragoste neconditionata, stapanul sau are cateva datorii care tin de ingrijirea corespunzatoare a prietenului sau. Daca nu acorzi atentie cainelui tau ii poti provoca, pe langa problemele fizice evidente, unele de comportament, mult mai greu de reparat. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te hotarasti sa adopti un caine:


1 Pune-i o zgarda la gat unde sa ai trecuta adresa si numarul tau de telefon. Astfel, daca se intampla ca prietenul tau sa se rataceasca, are mai multe sanse sa fie returnat in siguranta acasa.


2 Sterilizeaza-ti cainele daca nu ai de gand sa-l imperechezi si fa-i vaccinurile recomandate de catre medici impotriva rabiei si a altor probleme de sanatate . Astfel vei mentine sanatatea animalului tau de companie dar si a celor care intra in contact cu el.


3
Asigura-i o dieta echilibrata si apa proaspata in fiecare zi. Inainte de a opta pentru un anumit fel de mancare, este recomandat sa ceri sfatul unui medic veterinar . Cu cat vei acorda mai multa atentie dietei, cu atat animalutul tau va fi mai vioi, mai sanatos si mai usor de intretinut.


4 Verifica o data pe luna starea sa fizica controlandu-i labutele si pielea pentru a vedea daca au aparut rani sau zgarieturi. De asemenea, asigura-te ca urechile si dintii cainelui tau sunt curati. O data la 3 luni este bine sa mergi cu el la un consult veterinar.


5 Exact ca in cazul oamenilor, ca sa ramana sanatosi, cainii au nevoie de exercitii fizice. Pe de alta parte, daca iti tii “ocupat” cainele din punct de vedere fizic, vei observa ca va avea mai putine probleme comportamentale.

 

Citeste mai mult despre:
 


Scoate-l la plimbare de doua ori pe zi si joaca-te cu el atunci cand ai timp si vei observa ca si sanatatea ta va avea de castigat.


6 Atentie sa nu exagerezi cu baia la intervale regulate! Daca il speli prea des, pielea sa se va usca si descuama, fapt care poate duce la infectii. De aceea, este indicat sa speli cainele o data pe luna.

La nevoie, ii poti sterge blana cu un prosop usor umezit. In ceea ce priveste labutele, le poti spala fara grija mult mai des.



Citeste mai mult despre:


7 Daca am lamurit lucrurile in ceea ce priveste baia, pentru capitolulperiere este indicat sa acorzi mai mult timp. Este bine sa perii blanita cainelui tau zilnic, mai ales daca este mai lunga astfel incat aceasta sa ramana fina, fara incalcituri. In cazul puilor, perierea trebuie inceputa dupa varsta de 3-4 luni si continuata toata viata.


8 Daca locuiesti la curte, este indicat sa-i construiesti o cusca speciala astfel incat prietenul tau sa se plimbe in voie.

In cazul in care iti tii cainele in lesa , ai grija sa-l eliberezi zilnic pentru cateva ore altfel este foarte posibil ca prietenul tau sa dezvolte atat probleme fizice cat si de comportament.


9 Nu uita ca majoritatea cainilor tanjesc sa petreaca mult timp alaturi de oameni si nu le place sa stea singuri pentru perioade lungi de timp. De aceea, incearca sa-i acorzi cat mai mult timp si, pe cat posibil, sa-l trimiti sa doarma in cusca lui la sfarsitul zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare